En söndag så bra som det blev

Igår var det söndag, men inte en vanlig söndag, det var Trettondagsafton. Trettondagsafton är årets första julafton och jag åkte iväg till Hjälbo kyrka för att gå på gudstjänsten där.
Jag har varit i Hjälbo några gånger tidigare i samband med det storstadssamarbete som några församlingar har, bland annat ingår Kista där. Vi har varit på kvällsmässa med fullsatt kyrka och massor av glada människor. Men igår var vi bara så där tjugofem och det serverades inte ens kyrkkaffe. Riktigt tråkigt!
Kyrkkkaffe har en stor social betydelse då man kan prata med varann, det handlar inte bara om att dricka kaffe.

Efter gudstjänsten bestämde jag mig för att åka in till centrala Göteborg, helt utan några egentliga planer. Jag traskade iväg till Kronhusen men kunde konstatera att det var stängt där, utom cafeterian.
Jag betällde kaffe och en smörgås och satt och tittade in i elden i den öppna spisen. Det var riktigt rofyllt.

När jag fikat klart gick jag ut igen, svängde ner mot operahuset och fick syn på en buss som var på väg mot Frölunda centrum. Åka buss är ett bra sätt att se sig omkring så jag klev på och fick se en helt annan färdväg än den med spårvagnen.
I Frölunda tittade jag runt ett tag, såg en del fina kläder och spännande böcker. Men det blev varken böcker eller kläder köpta.

Tog sedan spårvagnen tillbaka till Angered och bussen hem. Helt utmattad låg jag sedan i sängen och såg film.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *