Drömmar far som strömmar

Idag behövde jag vara med på en utbildning på jobbet trots att jag jobbat min fjärde natt. Man hade därför bokat ett jourrum åt mig så jag skulle hinna sova ett par timmar innan vi skulle börja.
Kvart över sju kröp jag ner i sängen och somnade inom ett par minuter. Vaknade sedan av att någon rörde sig ute i korridoren och tittade på klockan. Kunde konstatera att jag sovit en knapp kvart.
Men under den korta stunden hann jag drömma. Jag befann mig i ett böljande snötäckt landskap med kullar och dalar. Jag var omgiven av en stor hop seriefigurer som rörde sig runt mig och pratade med varann. Men ingen tog notis om mig, vi bara befann oss på samma plats. Om varelserna var onda eller goda framgick inte av drömmen, i alla fall inte av den bit av drömmen jag hann drömma innan jag blev väckt.

Eftersom det snöat hela natten och vi på morgonen just pratade om hur vackert det är med orörd snö kom nog inspirationen till den delen av drömmen från landskapet utanför sjukhuset som vi sett genom fönstret hela natten. Med den skillnaden att i verklighetens miljö finns inga böljande kullar.
På vägen hem kom jag på att de tecknade figurerna nog hade lånat en del drag från annonser jag sett om Disney´s nya film Frost. Bland annat sitter det en stor affisch vid busshållplatsen där jag bor.

När jag konstaterat vad klockan var somnade jag om igen och sov tills klockan ringde. Under den tiden drömde jag inget som jag minns.

 

*”Drömmar fara som strömmar” är ett känt uttryck ur Hjalmar Söderbergs Doktor Glas.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Drömmar far som strömmar

 1. Piedra skriver:

  Apropå drömmar så hade jag inte mindre än två mardrömmar natten till igår. Så hemska att de väckte mig.

  • Kraka skriver:

   Mardrömmar är verkligen inte roliga! Ofta sitter känslan kvar i kroppen långt efter att man glömt vad det egentligen var man drömde.

 2. Gunnar skriver:

  Där ser man hur reklamen slår igenom. Ingen missar nog att det är en Disneyfilm på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *