Ordning och reda bland lästa böcker – Bokbloggsjerka 7-10 februari

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Nu skäms jag verkligen, men jag har ingen ordning alls på mitt läsande. Har i många år tänkt att jag borde göra förteckningar både över ägda bäcker och sådana jag läst men inte har i egen bokhylla.

Var inne och tittade som hastigast på Book Collector i fredags och har planer på att ladda ner den begränsade upplagan, som är gratis. Om jag trivs med den köper jag nog till den större varianten.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2014. Bokmärk permalänken.

10 svar på Ordning och reda bland lästa böcker – Bokbloggsjerka 7-10 februari

 1. Har heller ingen stor ordning på min läsning. Sedan jag aktivt började blogga i september har jag fört register över alla lästa böcker men innan dess har jag ingen som helst koll, lite jobbigt eftersom jag har jättesvårt att koppla titlar med omslag och handling, men nu så ska jag å ordning på mitt bokiga liv:)

 2. Piedra skriver:

  Jag har försökt några gånger att få ordning på det där, men eftersom jag är slalomläsare och nästan alltid håller på med flera böcker samtidigt, blir det nästan omöjligt att få ordning på det. Det närmaste jag har kommit är http://www.boktipset.se

 3. Monika skriver:

  Jag har alltid varit en listmänniska så det faller sig väldigt naturligt för mig att ha koll 🙂

 4. Ingrid skriver:

  Oj, jag har läste sedan jag var barn och under perioder väldigt mycket. Jag har absolut ingen som helst koll på vad jag har läst och inte. Det finns en del författare och en del böcker som satt avtryck och gjort att jag för alltid kommer att komma ihåg dem, men annars har det nog varit ett nöje för stunden och ett sätt att fly vardagen.
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram, Ingrid

 5. Petter skriver:

  Jag använder LibraryThing och tycker att det är ganska bra. Tänkte katalogisera alla mina böcker i samband med att jag packade undan dem när jag flyttade, men orkade inte :/

 6. Jag har en kompis som skrivit upp allt hon läst sedan vi var tonåringar. Jag började med samma sak för 5 – 6 år sedan och det är riktigt roligt att gå tillbaka och se, även om jag bara skrivit en kort kommentar om varje bok.
  Det är också bra att kolla om jag läst en bok jag funderar på, för det är inte alltid jag minns. Börja skriva upp du, det är riktigt roligt att ha.
  Ha det bra!

  • Kraka skriver:

   Beundransvärt! Önskar verkligen att jag hade ordning på det sättet.
   Ha det bra du också!

 7. Funderskan skriver:

  Men eller hur, visst är det svårt att ha koll? Lättaste hade ju varit om man minns allt!

 8. Freja skriver:

  Jag är hopplös på att komma ihåg vad jag läst. Händer ofta att jag köper en ny bok och efter några kapitel inser jag att jag redan läst den… Jag behöver hjälp för minnet. Jag kör excel, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

 9. Pompom Sönnfors skriver:

  Jag gick med i Goodreads just för att hålla reda på mina böcker. Och särskilt för att hålla koll på vilka jag inte har läst klart ännu. Skönlitteraturen brukar inte vara några problem men fackböcker är det lättare att lägga ifrån sig halvvägs eftersom man inte har samma begär efter att få veta hur de slutar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *