En enda bok – Bokbloggsjerka 21-24 februari

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Om du bara fick läsa en bok för resten av ditt liv, vilken skulle det vara? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Min första tanke är att vem skulle kunna vara så grym. Men det finns naturligtvis yttre omständigheter som skulle kunna orsaka just detta, för en bokälskare, mardrömsscenario. Men dessa ska jag inte gå in på här.

Jag utgår från att jag får läsa denna enda bok gång på gång och då blir valet lätt. Jag behövde inte ens fundera.
Bibeln är den enda bok som skulle kunna fylla mitt läsbehov för resten av mitt liv. Den har allt. Där finns spännande berättelser, berättelser om hur man bör leva och berättelser som kan tolkas kontextuellt och som därför säger mig andra saker idag än de gjorde vid andra tillfällen i livet. Bibeln är verkligen en evighetsbok – oavsett om man är troende eller inte.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2014. Bokmärk permalänken.

6 svar på En enda bok – Bokbloggsjerka 21-24 februari

 1. Piedra skriver:

  Jag instämmer i det valet. Om jag tvingats välja så hade det blivit Bibeln för mig också. Det finns ingen annan bok man kan hålla på och läsa så mycket och hitta nya läsnivåer i. Kram!

 2. yasuisora skriver:

  Funderade också på bibeln men valde en annan bok till sist. 🙂 Bra val dock.

 3. Monika skriver:

  Tycker den är lite för trist för att vara min enda bok 🙂

 4. Bara hittepå skriver:

  Ett klassiskt val. 🙂 Men för att klura till det, tänk om du bara fick välja en av böckerna i Bibeln?

 5. Funderskan skriver:

  Kan hålla med dig om Bibeln, men kan känna samma sak om typ Koranen då också! Och sen början av Gamla Testamentet… uurrk! 🙁 Bara släktnamn 🙁

 6. Bosse Lidén skriver:

  Jag tycker du väljer helt rätt bok. Tänk om någon valt ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *