Malware – En otäck infektion

För ett tag sedan drabbades min dator av en otäck infektion. Virus ser ju lite annorlunda ut idag än i internets barndom.
Med ungefär 10 sekunders mellanrum byttes bilden ut mot annonser av olika slag. Ibland kom det upp porrsidor med unga flickor som ville sälja sin kropp till mig.
Infektionen blev allt mer aggressiv och datorn var obrukbar. Det fanns risk att det skulle bli nödvänigt att radera allt och tömma hårddisken för att sedan börja om på nytt.
Men efter flera försök med ett specialprogram lyckades det att få bort infektionen och nu är allt som det ska igen. Det är tur för mig att jag har en son som jobbar i datorbranchen.

Det här inlägget postades i Internet, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Malware – En otäck infektion

 1. Piedra skriver:

  Vilken tur du har som har experthjälp! För mig blir det en katastrof som får livet att rasa, när datorn blir infekterad eller det händer någonting annat med den som gör att den inte fungerar. Kram!

 2. Bosse Lidén skriver:

  Det låter läbbigt. Tur att det fixade sig.

  • Kraka skriver:

   Ja, det var en obehaglig upplevelse. Dessutom tror jag att det möjligen är så att ”någon” använt min dator otillåtet och varit inne på mindre lämliga sidor… Nu är den lösenordsskyddad.

 3. Ingrid skriver:

  Fy så jobbigt!
  Det är bra med en son som kan hjälpa till när sånt här händer.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *