Trög fredag eller fredagströg

Det blev en riktigt trög start på dagen, en start som i stort sett tog hela dagen. Ändå lyckades jag få en massa saker gjorda. Hann både med saker som skulle skrivas och flera viktiga telefonsamtal.

Till sist kom jag i alla fall iväg in mot stan, men var så pass sen att jag blev tvungen att ta spårvagnen direkt till Chalmers för att hinna i tid. Jag ville vara där ungefär en halvtimme innan det skulle börja eftersom det kvällen innan blivit fullsatt och många fick stå.

När jag kom fram var det redan ett tiotal personer i lokalen, men jag satte mig på exakt samma plats som kvällen innan. Med tiden fylldes lokalen på och klockan 18, när föreläsningarna började, var det i stort sett fullsatt.

Den föreläsning jag allra helst ville höra, Hur länge kan en population överleva?, var  av någon anledning inställd. Det var fler än jag som var ordentligt besvikna.
Istället pratade Serik Sagitov om Matematisk Fylogenetik, ett svårgreppat ämne som inte blev lättare av att han bröt rätt kraftigt.
Sedan pratade professor Olle Häggström om Vad kan vetenskapen säga om framtiden? Det var ett roligt ämne. Därefter var det professor Ulf Persson som höll en föreläsning över ämnet Kan vi lita på vetenskapen?

Den här kvällen var inte lika fascinerande som kvällen innan, men det var ändå bra föreläsningar. Efteråt var det fortfarande ljust och jag promenerade en stund i området och tog sedan spårvagnen och klev av vid Scandinavium. Hittade en McD och drack en kaffe och åt en burgare medan jag laddade telefonen. Gick sedan till nästa hållplats och tog spårvagnen till Angered.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *