Vattenklöver

Att vara trött efter en arbetsnatt är nog inte så konstigt. Dessutom var det en natt med en hel del att göra och det fanns inte många tillfällen att sitta ner och vila benen, än mindre vila huvudet.
När jag kom ut från sjukhuset visade det sig att det var precis lika rörigt ute. Visst är det ofta lite bilkö mellan Kungälv och  in mot Göteborg. Men idag stod trafiken stilla.
Insåg att jag inte skulle orka sitta i någon stillastående bilkö, det är fruktansvärt mycket jobbigare än när trafiken rullar.
Jag åkte upp till Fontin och andades in stillheten och den regnfriska luften. Fåglarna höll just på att vakna och många låg fortfarande och sov vid sjökanten medan några av dem simmade runt, till synes, lite på måfå. Jag blir stående länge och tittar på vattenklövern, Menyanthes trifoliata, en växt som använts som medicinalväxt mot gikt, skörbjugg, mask och frossa.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vattenklöver

 1. Agneta skriver:

  Hej!
  Men åh vad vacker vattenklövern är! Klickade på ditt foto och blomman ser ju nästan ut som en hyacint i närbild. Eller ?
  Hörde på radion i morse att det var både trafikstrul och annat då Jimmy Åkesson skulle vara på Götaplatsen för ”torgmöte” om bl.a. EU-valet redan 11.30.
  Det blev såklart en salig röra med demonstranter och polis så han fick avbryta och hasta vidare till nästa plats i regionen. Varifrån han kom vet jag inte men kanske fr. norr…Kungälvstrakten 😉
  Oavsett åsikt så anser jag att alla partier i riksdagen ska ha rätt att framföra sina åsikter i en demokrati. Att bli påhoppad med tårta i ansiktet o.s.v. visar på att motståndarna inte är bättre själva!
  Förvånansvärt att c:a 1000 pers. hade ledig tid att motdemonstrera en vanlig dag…mot c:a 100 ”anhängare”…eller nyfikna!
  Usch ja, att det alltid ska spåra ur? Lugnt och smidigt är väl bättre?
  Verkar som det är ett gäng som reser runt och skriker på allt o alla bara för nöjet..i brist på annat.
  Hoppas kommande natt blir lite lugnare så att du inte ”går på knä”….
  Ha det nu så bra! Kram, Agneta

  • Kraka skriver:

   Jag har ingen koll på vad den där otäcka Åkesson gör och kommer från. Tårtning är ju ingen protest i egentlig mening utan handlar om helt andra saker. Men Åkesson har naturligtvis fått det att verka som att han är utsatt för något. Det är ju alltid så synd om honom och allt är naturligtvis invandrarnas fel, för att inte tala om skulden hos oss landsförädare som umgås med dem.
   Nej, Åkesson och hans pack hör inte hemma i en demokrati!

   Att många är lediga på dagtid är inte alls konstigt. Men vi får utstå en hel del angrepp för det. Skrev för inte så länge sedan ett inlägg (Den orytmiska rytmen, 3:e april) om hur folk tycker att jag är är en samhällsparasit som inte j jobbar eftersom jag är ledig på dagtid, mitt i veckan osv. Jag jobbar bara nattetid och alla slags veckodagar. Inte minst jobbar jag storhelger, i många år har jag varit i tjänst både julhelg och nyår. Någon enstaka gång ledig den ena av dem, fast då oftast bara delar av helgen. Däremot tycker jag inte det är någon större idé att lägga min tid mot att protestera mot Åkesson. Det verkar som att Sverige och svenska folket helt tappat greppet som röstar på nazistpartier. Det är för mig en gåta hur man kan tycka som dem. Åkesson har gjort samma ”resa” för att bli rumsren som Hitler gjorde och nu kliver andra nazistpartier fram som idébärarna istället. Men i grunden har de samma både ursprung och ideologi. Jag blir fruktansvärt skrämd av dem.

   Ja, vattenklöverns blommor liknar faktiskt hyacinter i miniformat. Den är väldigt vacker och inte alls släkt med det vi annars kallar klöver.

   • Agneta skriver:

    Hej!
    Läste just nu ditt inlägg fr. den 3:e april som du refererar till och är både häpen och arg över hur totalt oförstående/okunniga vissa människor tycks vara.
    Förstår att du har ett ”Ex” efter att ha läst…! Otroligt!

    Har själv arbetat skift i många år som ung, men aldrig råkat ut för några påhopp, som tur är.

    Samhället är som det är med olika åsikter som sig bör men visst är det skrämmande att så många svenskar röstat på SD så att dom nu finns i riksdagen 🙁
    En demokrati ska ju ha plats för alla åsikter så vi får finna oss i detta och hoppas på att det blir en ändring i kommande val.

    Det där med ”tårtning” och liknande har ju många råkat ut för, inget nytt alls, men fruktansvärt omoget och trist.

    Ha det så gott och hoppas natten blir lugn och fin!
    Kram, Agneta

 2. Arvid och Lydia skriver:

  Det finns alltid en orsak, alltid en verkan. Jordens utveckling är alltid logisk, om än slumpartad. Som när du avbröt bilfärden pga köer och fick en stunds stillhet och reflektion. Man handlar rationellt utifrån hur man för stunden uppfattar sig själv i sin omvärld. Det är den logik vi har och som har fört oss dit vi är nu. Promenader vid ett vatten eller politik fungerar i det hänseendet på samma sätt.

  Lite mer respekt för varandra, hänsyn och omtanke hade kunnat leda oss på rätt väg. Hårda ord, rädsla, hat och våld skapar motreaktioner som i sin tur leder till nya motreaktioner osv.

  Man bör aldrig ge sig på de som står med ryggen mot väggen och inte tycker att de har någon utväg eller något att förlora. Då kan det gå riktigt illa. Hatet och våldet blir ett faktum.

  Många stora ledare i historien har visat på toleransens väg som en lösning på många problem, men det är lätta att glömma bort när tonlägena höjs. Just nu är jag väldigt pessimistisk över vart vårt samhälle är på väg. Gaphalsar på ytterkanterna styr över agendan och hetsar varandra och vanligt folk att gapa med. Politiker av alla sorter är passiva och till synes maktlösa. Säkert beroende på att de bara tänker på sig själva och på att bli omvalda. Polarisering är tidens trend och det gynnar knappast det lugn och den stabilitet vi behöver för att bygga ett bra samhälle idag och för framtiden.

 3. Bosse Lidén skriver:

  Jag tycker att du är duktig på att hitta andningshålen. Hoppas du haft en lugnare arbetsnatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *