Storytel – Björndansen

Storytel är en betaltjänst på internet och i mobilen där man kan lyssna på böcker som man antingen laddar ner eller streamar.
Nu  har jag lyssnat klart ännu en bok, Björndansen av Anders Roslund och Stefan Thunberg.

Tre bröder i en familj där våldet från pappan varit en viktig del i uppväxtens vardagen. Tre bröder som tidigt lärt sig att en familj håller ihop och aldrig sviker varann.

Under några år var Militärligan en av de mest framgångsrika brottsgrupperna i Sverige och de genomförde flera brutala rån.
Vi får följa de tre pojkarna när de planerar och genomför det ena rånet efter det andra. Genomföranden som sker med en otrolig precision där varje sekund är planlagd.
Boken handlar också om pojkarnas inre liv, deras funderingar och om den polis som slutligen kommer dem på spåren. Kanske är de inte så olika trots allt, polisen och brottslingarna.

När jag läser boken kommer jag vid flera tillfällen att tänka på filmen Ocean´s eleven, en film om ett gäng som rånar ett casino. Precistionstänkandet är samma, allt måste klaffa exakt för att det ska lyckas. Skillnaden är bara att Björndansen är på riktigt, eller nåja, den bygger fritt på verkliga händelser. Författaren Stefan Thunberg är en av bröderna, den fjärde brodern, som inte var med i boken och heller inte deltog i verklighetens rån.

Om du inte tycker om att lyssna på böcker finns den som pappersbok och vill du hellre köpa din ljudbok går det också bra. När jag köper böcker gör jag det oftast på Bokus.

Bokomslag Björndansen (inbunden)

Det här inlägget postades i Böcker, Tell me a story. Bokmärk permalänken.

2 svar på Storytel – Björndansen

  1. Znogge skriver:

    Lyssna är inget för mig men Husse bara älskar Storytel. Kanske är det lite av en vanesak…

  2. Pingback: Björndansen Ljudbok – TEAMONTARIO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *