Dramaten

Numera har väl de flesta en sådan där shoppingvagn som brukar kallas dramaten, för att man kan dra maten i den. Får jag gissa så är det troligen en göteborgare som kommit på det vitsiga namnet.
Men när jag var barn och tonåring var det inte alls något som folk drog omkring på. Min mamma var den enda mamman i klassen och kanske till och med den enda mamman i min skola som hade en shoppingvagn när hon handlade. Min kloka mamma som ville slippa släpa och bära i alla fall ibland. Men jösses vad jag skämdes för mammas vagn! Retad blev jag också, för på den här tiden, som alls inte ligger i forntiden som man skulle kunna tro, var det inte bara tantvarning på shoppingvagnar. Det var kärringvarning och något verkligt skämmigt. Tur att tiderna förändras!

 

Kanske inte den vackraste av vagnar, inköpt i vintras på rea hos IKEA eftersom det var fjolårets mönster. Men den har underlättat mina inköp när jag är på ön och jag kan inte förstå varför jag inte skaffat en tidigare, det är ju redan min fjärde sommar här. Nu är den tillbaka i bilen och väntar på att fyllas med nya varor.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dramaten

 1. Znogge skriver:

  Jag minns att det var lite pinsamt med dramaten på den tiden. Otroligt dumt för hur praktiskt är det inte!

 2. Ingrid skriver:

  Jag borde skaffa en dramaten, för jag är jättedålig på att bära och då blir det så att jag tar bilen. Och det är ju varken miljövänligt eller bra för min egen del. Man behöver ju röra på sig.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är faktskt en riktigt bra idé! Hoppas du får en fin helg. jag jobbar som vanligt, det är inte många helger jag är ledig.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *