Början till slutet

Kom tillbaka till Marstrand igår, efter en biltur genom ett nattligt Sverige. Först höll jag inte på att hitta ut ur Stockholm, men du behöver inte bli ororlig för min mentala hälsa. Man hade stängt av utfarten mot E4/E20 söder ut från Nortull. De passade väl på nattetid när trafiken var mindre intensiv.
Istället fick jag ta mig tillbaka norr ut och åka E18 istället. Där hittade jag ett par nya tunnlar jag inte åkt förut. Närmiljön har förändrats en hel del det senaste året.

Hur som helst kom jag i alla fall fram, parkerade på Koön och tog färjan över till Marstrandsön. Min vän B var nere och mötte mig vid färjan.

Det märks verkligen att hösten är på väg. Vädret är kyligare, men framförallt är det så mycket färre människor på ön. Inte var det många som var på Sommarhotellet heller, de flesta hade rest hem eftersom det regnat så myclet senaste tiden. Förhoppningsvis kommer de ut under helgen.

Jag har 6 arbetspass kvar innan jag slutar mitt jobb. Det känns både bra och lite vemodigt. Jag har varit där rätt länge nu. Men det känns att det är dags att flytta hem igen.

På måndag är det den stora utflyttningsdagen på Sommarhotellet och därefter förbereds för vinterstängningen. Husen ligger sedan i träda inför nästa sommar. Var och en reser hem till sin vintervardag och vi hoppas att vi alla ses igen nästa år. Sommaren har börjat sin resa mot slutet. Men än finns chans till en fin höst där hemma….

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Början till slutet

 1. Ingrid skriver:

  Här har också höstlugnet lagt sig över ön och gårdagens besökare beklagade sig över att det är stängt överallt.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det ger lite blandade känslor. För mig betyder det att det snart är dags att packa ihop ch åka härifrån. Gissar att det för dig också kan betyda att lugnet lägger sig. Så kändes det i alla fall när jag bodde i Mariefred och turistsäsongen var över.
   Kram

 2. wiolettan skriver:

  Jaa du, det har ändrats mycket här i Sthlm med omnejd de senste åren. Jag som bor i Sundbyberg tycker ibland att det är för mycket nytt och svårt att hitta, det är så inrutat i huvudet hur det var förr. Men de måste tydligen lägga om och bygga till nya vägar på grund av att det hela tiden kommer in mer och mer människor hit, i mån av bostäder förstås, men det byggs ju bostäder också.
  Det märks att hösten börjar försöka göra sig påmind, inte bara på alamanackan utan också vad gäller vädret.
  Ha det så bra det går, kram och trevlig helg.

  • Kraka skriver:

   Runt Kista har man ju byggt hur mycket nytt vägnät som helst. Men det innebär också att sträckan man måste köra blir betydligt längre när man ska vindla sig runt i alla krokar. Inte helt miljövänligt trots allt.
   Nere vid Karolinska Solna bygger man ju också nytt och det var det som gjorde att min nattliga färd söder ut inte helt kunde följa planerna.

   Önskar dig också en trevlig helg!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *