Varför, varför, varför!!!

Igår kväll åkte min vän L och jag till en närliggande ort för att hälsa på en gemensam vän och för att besöka en av mina riktigt nära vänners grav.
Det blev en märklig kväll och när vi åkte iväg till graven var vi båda helt tömda på energi.Vi fick både höra och se saker som vi båda helst hade sluppit…

Vid graven kom nästa chock. Ni vet, en del gravar är helt igenväxta för att det inte finns några anhöriga som kan besöka och se till att det är fint. Men så är det inte i det här fallet. Det finns ett vuxet barn på bara cirka fem minuters gångavstånd som skulle kunna sköta om sin mammas grav.
Jag mår verkligen dåligt av att se hur det ser ut, hur illa ställt det är. Den blomman jag planterade i juni var i det närmaste helt förkvävd under den ymniga växtligheten. Hon var en av mina bästa vänner, vi stod varann nära och hade på flera sätt en mordotter-relation även om vi inte ens var släkt. Jag minns många av våra långa telefonsamtal om allt mellan himmel och jord. Jag saknar henne så!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varför, varför, varför!!!

  1. znogge skriver:

    Så tråkigt och ledsamt när det ser ut så. Vill man av olika anledningar inte sköta en grav kan man köpa servicen. Det har vi gjort till vår pappas grav. Inte för att vi inte vill sköta den men vi bor inte spå samma ort och vi vill att där ska vara fint hela tiden.

    • Kraka skriver:

      Allt kring den här personen (den som lever) är ledsamt och jobbigt, Tyvärr får man inte bestämma och beställa gravvård när man inte är gravrättsinnehavare. Annars skulle jag göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *