Så välbekant och ändå så nytt

Jag har arbetat min första natt på nygamla jobbet. Det var lite pirrigt, trots att jag varit där en kväll och en dag i början av veckan.
Det är fler saker än man tror som hinner falla i  glömska på två och ett halvt år. Hur var det man gjorde med labremisserna, var ska jag dokumetera vid behovsmedicinerna och var ligger än det ena än det andra i förråden?
Trots allt gick natten och jag kunde fråga mig fram när jag var tveksam. Jag fick också hjälp med rörposten och annat som jag ännu inte fått mina personliga streckkoder till.

Det blev en trevlig natt, jag känner de flesta sedan tidigare och några nya fanns att lära känna. på natten råder en stämning av gemenskap kring arbetsuppgifterna och vid pauserna finns möjlighet att prata om ditten och datten.

Jag är alltid lite trött när jag jobbar den första natten, har inte hunnit få ordning på dygnsrytmen. Så är det för de flesta nattarbetare.

Nu har jag tre nätter till innan ledighet och ska försöka se till att kolla igenom förråden och lite annat av mer administrativ karaktär. Patienterna och det intensivvårdsmässiga sjukdomspanoramat är sig likt oavsett var man jobbar. Med undantag för att vi har transplantationspatienter. Men jag jobbade en gång i tiden på transplantaions vårdavdelning och tycker mig ha rätt bra koll på det mesta. Det som är nytt får jag lära mig vartefter.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *