Torsdagstrevnad

Efter en dag med städning blev det dags att åka in till stan för att äta middag med min vän röntgenläkaren. Vi hade som vanligt bestämt att ses på Vapiano vid Humlegården. Det ligger på gångavstång från hennes jobb och jag kan lätt ta mig dit med T-banan.

Vi hade inte setts sedan före sommaren och minsann hade vi mängder med saker att prata om. Både trevliga saker och mindre trevliga. Vi har känt varann sedan  vi var tonåringar, vilket innebär att jag känner/kände både hennes föräldrar och hennes mans föräldrar. Vi har också en mängd olika bekanta från åren som gått.

På Vapiano beställer man vid disk vad man vill ha och vin vid en annan disk. Den här gången åt vi Salsiccia con Fichi. Knaprigt stekt och het salsiccia med lök, färskt fikon, rosmarin och hemgjord tomatsås. Jag har ätit det förut och funderade på att prova något nytt, men fikonen fick mig att bestämma mig. Till kaffet tog jag en kakbit med färska jordgubbar.

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi ätit promenerade vi upp till centralstationen för att L skulle ta ta tåget. Jag hade bestämt att träffa N nere vid Stureplan, på Bull & Bear. Jag försökte få kontakt med henne för att byta ställe, men sedan insåg jag att det bästa var att ta T-banan. Det ligger precis vid uppgången.

Trots att jag var så trött piggnade jag till. Vi satte oss ute och fastän att vi inte såg någon infravärme så kändes det varmt. Vi hann prata en hel del under de en och en halv timme vi satt där innan vi åkte hem. Det var trevligt att ses, jag har varit borta från Stockholm länge och nu är jag hemma och vill träffa alla vänner den tid jag är här. 🙂

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Torsdagstrevnad

 1. happygoluckiest skriver:

  Haha, jag som alltid trott att röntgenläkaren var en man. Där fick jag för mina förutfattade könsroller 🙂
  Jag älskar italiensk mat mest av allt. Vapianos oxfilépasta är min favorit. Herregud så gott!

  • Kraka skriver:

   Haha, du är inte den enda som trott det. Jag har känt både henne och hennes man sedan urminnes tider.
   Har ni Vapiano i Gävle? Vi borde gå dit i så fall. 🙂

 2. Piedra skriver:

  Mm, vad gott det ser ut! Kram!

 3. S/Y Endeavour skriver:

  Det låter som en trevlig dag..
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev en riktigt lyckad dag. Trots att jag kände mig väldigt trött emellanåt.
   Kram

 4. Rosamund skriver:

  Ja du försummar inte ett tillfälle att träffa goda vänner och god mat!!!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *