Himlen tur och retur

Jag blev bjuden på lyxig middag igår. På restaurang Himlen på Södermalm i Stockholm. Har du inte varit där kan jag rekommendera ett besök, om inte på restaurangen så i alla fall i baren ytterligare en trappa upp. Naturligtvis kan jag rekommendera restaurangen också, men den är väldigt exklusiv.

Från fönstret ser man ut över hustaken på Södermalm och en bra bit ytterligare, Det mörknade ganska snabbt men jag hann få en bild innan kvällsljuset försvunnit och man endast såg ljusen från gatlyktor och upplysta fönster.

Vi åt den föreslagna menyn med många rätter:
Citrongravad fröyalax med picklade betor och dillemulsion, Halstrad färsk pilgrimsmussla med dill ”ninon” och pata negra, Bakad grissida med kantareller, rostade lökar, selleripuré och dillsky, Himlens utvalda ostar och Blåbär med violmaräng, lavendelglass och mandelcrisp. Till varje rätt serverades utsökt vin som var utvalt för att precis passa ihop med maten. Visst låter det gott?

Det var en fantastiskt trevlig kväll. Vi pratade och skrattade och hade hur trevligt som helst. Tiden flög iväg och till sist skulle man stänga. Vi gick upp till baren en stund och tittade på utsikten, där kan man se åt fler håll. Men det var ganska fullsatt och vi tog en promenad genom staden istället.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Himlen tur och retur

 1. Frudin skriver:

  Det känns som jag vill höra grundligare om det här resturangbesöket!

 2. Åsa skriver:

  Föreslår att man heller äter uppe i baren ; betydligt roligare mat. I restaurangen är det väldigt krystat tycker jag. Tror jag har tagit med Berit och Lena till baren för länge sen.
  Utsikten är verkligen värd ett besök; så häftig med close up utsikt!
  Men två besök på själva restaurangen känns som ett besök för mycket!

  • Kraka skriver:

   Maten var det inget fel på. Inte vinet heller, det var utsökt. Men väldigt dyrt… Tur att jag blev bjuden! (Jag hade förbrerett mig med pengar i väskan så jag skulle kunna betala själv)

 3. Happygoluckiest skriver:

  Jag har också ätit i den restaurangen en gång och tagit en drink i baren. Med en annan man, i ett annat liv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *