En ledig tisdag (2014-12-09)

Jag vaknade vid 08-tiden, eller alldeles strax före egentligen. Tänkte jag skulle sova någon timme till men somnade inte och en halvtimme senare gick jag upp och gjorde kaffe.
Backade tillbaka boken till där jag slutade igår innan jag la mig och lyssnade på den. Så småningom ljusnade det ute. Solen går upp klockan 10.00 här just nu. Men det blir ju ljust någon timme innan. Jag försöker hålla lite koll på väder och solens uppgång via vädersajten yr.no.

Stekte upp lite potatis, bacon och ägg till tidig lunch innan jag bjöd in den röda snabeldraken som bor i hallen utanför mitt rum. Den såg ut att vara hungrig. Även om det ine fanns några mängder mat åt den på mitt golv så fick den sig ialla fall också lite lunch.Terra heter den förresten och var minst lika glupsk som min egen drake Popsy där hemma.

Det var sol ute och jag bestämde mig för att ta en promenad i närområdet. Hade planer på att gå dagens 10 000 steg. Men strax mulnade det på och började snöa och jag kortade av min promenad till att bara bli en timme lång och därmed bara 5500 steg.

Jag tog en del foton, några för att använda till fotoutmaningen 365 foton, har satt som personligt mål att komma över 100 i år.
Något som är både spännande och lite avvikande från vad vi är vana vid hemma är att man bygger husen på pålar. Jag trodde det var för att snön kan nå högt, men när jag läst på fick jag veta att det är på grund av permafrosten som man inte bygger på och under marken. Permafrost betyder att tjärlen aldrig går ur marken som med andra ord är frusen året om.

Efter ett par koppar kaffe och ett par skorpor klädde jag mig igen och tog med mig laptopen och gick till bibblan. Idag fanns det ett bord ledigt bredvid en kontakt och där blev jag kvar några timmar. Hann prata med flera av mina vänner via chatten på Facebook. Hann också svara på ett par mail.

På vägen hem gick jag förbi Brugseni och köpte frysta pizzor, mjölk att ha till gröten, nötter, ägg, knäckebröd och vita bönor. Köpte också saft och digestivekex. Vill ha det ungefär som hemma i skafferiet.

På vägen hem höll jag på att ramla. Det är fruktansvärt halt och man sandar inte här. Bilarna kör som galningar och det är ett under att inte bli överkörd.

Hemma värmde jag en pizza, drack ett glas rött och lyssnade på bok. Sedan var det dags att börja förbereda sig för morgondagen och jag duschade och tvättade håret. När det är så här kallt vll jag inte vara det minsta våt i håret när jag går ut.

Jag satt uppe en stund till, men ganska snart var det sovdags. Den som känner mig vet att jag inte är någon vän av tidiga morgnar och jag har alltid svårt att sova när jag ska upp tidigt.

019

 

Lägg märke till den höga, svarta, sockeln på huset där jag bor. Innanför den döljer sig en konstruktion som håller upp huset

 

 

020

 

 

Såhär ser det ut bakom den svarta väggen

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *