Internet är en välsignelse (2014-12-19)

Ännu en kortnatt på jobbet. Samma patient och därmed arbete i stort sett hela tiden. Saker som ska göras varje timme och varje sak tar sin tid. Men tiden går i alla fall snabbt.
På efternatten fick vi in ytterligare en patient med en, för mig, ovanlig diagnos. Överhuvudtaget inte bland det vanligaste hemma i Sverige.
Medicinjouren verkar stressad och trots att jag flera gånger ber honom prata saktare för att jag ska förstå pratar han som om det vore en tävling där det gäller att få in så många ord det går på kortast möjliga tid. Jag bad att få läsa pappret han skrivit ut om behandlingen och blev något klokare, men inte fullt införstådd med det hela. Bestämde mig för att googla och söka på janusinfo för att kunna skriva ut en svenskspråkig beskrivning av symptom och behandling. Efter lite fixande och strul lyckades det. När det fattas ä och ö är det inte det lättaste och jag blev till sist tvungen att få fram en svensk text där jag kunde kopiera dessa, för mig just då, hett eftertrakade bokstäver. Internet är verkligen en välsignelse!

Efter jobbet gick jag hem för att sova, C och jag skulle träffas på kvällen för att ta bussen hem till en av våra bofasta arbetskamrater som var värd för årets Julefrokost.

Det här inlägget postades i Grönland: Första resan, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Internet är en välsignelse (2014-12-19)

 1. Ninnie skriver:

  Hej, tack för besöket. Som jag förstått det hela så arbetar du också i vården, ett för mig lite stressigt arbete ibland men jag kunde inte valt ett bättre yrke 🙂 Kul att du tittade in till mig. Har kikat lite på din blogg och tänkte kolla lite mer ikväll. Nu ska maken och jag först göra oss oskyldiga i fakturornas värld 🙂 sen blir det en tur ner på stan för maken ska köpa nytt skägg. Låter det tokigt? Jag kommer att förklara närmare sedan 🙂 Som jag förstår det så bor du på Grönland? Intressant! Jag kikar in lite senare som sagt. Ha en riktigt fin söndag! Tjingeling från mig och 3- i Malmö

  • Kraka skriver:

   Det stæmmer, jag jobbar också i vården. Visst ær det ofta slitigt, men samtidigt det bæsta jobb man kan ha.
   Jag bor inte på Grønland egentligen, men ær hær och arbetar. Først nu i 5 veckor och senare i en period på 11 veckor.
   Ska bli spænnande att læsa om makens skægg…
   Ha en fin måndag får jag væl sæga, før nu ær det redan måndag hemma i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *