När ljuv musik uppstår

Theremin är ett elektroniskt instrument uppfunnet 1919 av Lèon Theremin i samband med forskning kring detektorer. Det förekommer ofta i musik till skräckfilmer, men är också känt från signaturmelodin till Morden i Midsomer.
En rad kända artister har använt theremin i sin musik, en av dem jag uppskattar mest är Peter Pringle i hans version av Leonard Cohens Hallelujah.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på När ljuv musik uppstår

 1. Ingrid skriver:

  Det ger onekligen ett speciellt sound och gjorde sig bra i Hallelujah!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, jag tycker att soundet från thereminen förhöjer musikupplevelsen i Hallelujah. Inte minst på grund av den vackra, lite ”märkliga” texten där gammeltestamentliga syftningar blandas med nutid på ett sätt som slår an en sträng i mitt inre. ”Love is not a victory march It’s a cold and it’s a broken Hallelujah” Texten i helhet kan ses här: http://www.azlyrics.com/lyrics/leonardcohen/hallelujah.html

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *