223 Plan – Bild 11 av 365

I fotoutmaningen 365 foton ska man under året blogga och lägga upp bilder ur en på förhand bestämd temalista.
Helst ska man hinna blogga alla teman under året. Man har också rätt att byta ut 52 av listans teman mot egna och det ska då tydligt framgå att så är fallet.

En länk till temalistan för 2015 kan du hitta om du klickar på den här länken.

20150122_142555-1En tidig affisch från cirka 1990 då endast ett fåtal hade tillgång till en mobil telefon, som förresten inte var så mobil med tanke på storleken. En av de första mobiltelefonerna som var i hanterbar storlek kom 1989. I början av 1990-talet fanns hos Telia en plan att alla skulle ha en egen bärbar telefon med sig för att alltid vara nåbara. Ett av deras första abonnemang för privat, mobil, telefoni hette just Egen. Jag kan inte låta bli att fundera på om man ens kunde tänka sig den utveckling som vi idag tar för given, bara cirka 25 år senare. Min första mobiltelefon var en röd, ganska stor, Nokia som jag fick på min födelsedag 1995.

Liten_logga

Det här inlägget postades i 365 foton 2015. Bokmärk permalänken.

2 svar på 223 Plan – Bild 11 av 365

 1. Musikanta skriver:

  Kommer ihåg min första mobiltelefon som var tre gånger så stor som min nuvarande. Jag tror ingen på den tiden kunde drömma om den utveckling som mobiltelefonerna genomgått sen dess. Bara så mycket enklare det är att sms:a idag än bara för några år sen. Intressant affisch!
  Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, visst är den intressant på många sätt. Man behöver påminnas ibland om att det inte var ”på forntiden” och att den tekninska utvecklingen går farmåt med rasande fart. Tekniken har gjort våra liv annorlunda, säkert på både gott och ont även om jag tycker det är mest spännande med i alla fall teleutvecklingen.
   Jag fotade affischen hos min bror går, han har jobbat med kommunikationsradio och telefoni sedan någon gång på 1960-talet. Min syster, som tyvärr inte längre finns i livet, jobbade på Televerket, senare Telia, hela sitt yrkesverksamma liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *