Schabbel igen

Så lyckades jag schabbla bort min fredagskväll igen. jag schabblar ofta bort chansen till kvällsaktiviteter genom att ”försova” mig.

Nu var det väl så att jag inte direkt hade några planer, då hade jag väl sett till att vara vaken. Men det blir ofta som en ond cirkel, jag sover och vaknar när det för de flesta är sovdags.

Igår, torsdag, var jag trött och gick för att vila en stund. Vaknade någon timme före midnatt och såg sedan en film och efter den var jag bara tvungen att lyssna på den spännande boken jag höll på med. Den var så spännande. Det resulterade i att jag öerhuvudtaget inte sov något under natten. var klar med boken någon halvtimme innan jag och min son skulle ses för att tillsammans uträtta ett ärende.

När jag kom hem idag vid 15.30-tiden var jag, vilket nog kan anses naturligt, rejält trött. Jag bäddade ner mig tämligen omgående och sov tills telefonen ringde. Min son undrade om de var okej att komma ner och lämna en sak jag skulle ha. Det var det och jag hade, precis just då, ambitionen att kliva upp. Men så snart han gått igen la jag mig ner.

Nu är jag vaken, har sovit den stipulerade mängden timmar för en tillräcklig dygnsvila. Det är väl i och för sig inget jätteproblem, det går ingen nöd på mig och jag har både böcker och film att roa mig med. Kan nog hitta en eller annan vän att chatta med via nätet också ifall jag skulle få för mig, vilket sällan inträffar, att känna mig ensam. Men jag kommer att vara trött imorgon och det är problematiskt eftersom jag har två viktiga aktiviteter inbokade. Förhoppningsvis kan jag sova ut på förmiddagen. Det är väl lika bra att ansa den här dygnsrytmen lite inför kommande arbetsschok som börjar på söndag. Men det hade varit trevligt att gå på bio ikväll, eller en sista minutenbiljett på Operan eller någon teater. Till och med ett besök på någon snabbmatsrestaurang hade kunnat anses mer kreativt en fredagskväll än att sova bort kvällen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *