Första dagen med gips

Igår blev jag gipsad eftersom jag har två frakturer, en fotledsfraktur och en spricka i tibia (vadbenet). Idag var första dagen hemma. Igår var jag på sjukhuset nästan hela dagen.

Igår kväll ramlade jag när jag skulle på toa. Det är en nivåskillnad mellan badrummet och hallen och när jag skulle därifrån trillade jag. Jag klarade att skydda min ömtåliga fotledsfraktur, men istället slog jag i handen. Jag vågade sedan inte ens försöka resa mig igen, istället hasade jag tillbaka till sängen. En jobbig och besvärlig procedur.

Imorse när jag vaknade hade handen svullnar rejält och den borde röntgas. Det är inte otroligt att det är en spricka i den enligt sköterskan på ortopedmottagningen som jag pratade med i samband med att jag fick min återbesökstid nästa vecka.

Eftersom min högra hand är svullen och gör väldigt ont, långt mer ont än vad foten och benet gör, finns det inte en chans att jag kan använda kryckorna. Jag är därför helt sängbunden tills någon, min son, har möjlighet att hjälpa mig.

När jag vaknade var jag kissnödig, törstig och kaffesugen. Jag fick vänta tills på eftermiddagen med dessa göromål. Under tiden pratade jag med mitt försäkringsbolag och med Försäkringskassan.
Försäkringen täcker vårdkostnader och mediciner samt hyran av kryckorna. Jag får också ett engångsbelopp på 3000 kronor eftersom jag är sjukskriven mer än 30 dagar.
Försäkringskassan däremot konstaterade att eftersom jag inte följt reglerna (att senaste anställnigen måste vara minst 6 månader lång och att jag direkt efter den var tvungen att gå till arbetsförmedlingen och registrera mig som arbetssökande) så har jag förverkat min rätt till sjukpenning, Jag är per automatik utförsäkrad. Kvinnan jag pratade med resonerade som om jag vetat i förväg, och därmed planerat, att jag skulle bryta benet. Jag kunde inte låta bli att sarkastiskt säga att jag hoppades att hon skulle ge mig en krona när jag sitter utanför Konsum där hon bor. (I själva verket är jag inte ens kapabel att ta mig till någon Konsum, oavsett var den ligger)

Efter att min son varit hos mig och lyft mig så jag kunde gå på toa, gjort kaffe och tagit fram bröd och kaviar till mig har jag suttit i sängen med datorn. Förutom Facebook har jag sett Unge kommissarie Morse på TVplay. Jag har också tröstat mig med vacker musik spelad av Peter Pringle på thermin. Han är en av världens bästa thereminister. Jag kan inte lyssna mig mätt på hans musik.

Eftersom jag var helt utmattad sov jag sedan hela kvällen tills min son kom och hjälpte mig på toa och gjorde två koppar kaffe till mig. Nu är det bara jag och kissekattpojkarna, de är rara men kan inte göra några av alla de praktiska saker man behöver hjälp med.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Första dagen med gips

 1. Ann Stensson skriver:

  Lilla gumman, nu tycker jag väldigt synd om dig! Fy, vad du har det besvärligt! Tänker stenhårt på dig, hoppas du inte ramlar fler gånger! STORA KRAMAR TILL DIG!

  • Kraka skriver:

   Tack vännen!
   (Jag har inte glömt att jag lovat tillaga lax och bjuda dig på. Har bara inte hunnit ännu)
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *