Det räcker inte att vara frisk för att orka vara sjuk, man måste vara akrobat också

Idag är det fredag och dags för lite mys med något extra gott att äta. Kanske ett glas vin också.
Men innan ni börjar kvällens mys vill jag föreslå en liten övning. Bara för skojs skull eller motionen, det är ju en hel del kalorier man får i sig vid ett äkta fredagsmys.

Övningen går till på följande sätt:

Ställ dig på ett ben bredvid badkaret, du får under inga omständigheter sätta ner benet. Sedan plockar du fram handduk, ser till att du når duschhandtaget och har också schampo och tvål inom räckhåll.

Sedan kommer nästa nivå, du ska nu ta dig upp i badkaret utan att sätta ner benet du håller upp. Kanske kan du häva dig över kanten och ner i det tomma badkaret. Det är ju torrt och inte halt ännu.

När du kommit ner i badkaret lägger du dig där med det obrukade benet över kanten. Sedan sätter du på duschen och duschar hela kroppen inklusive håret. Därefter tvålar du in hela kroppen, schamponerar håret och duschar av allt. Sedan upprepar du proceduren en gång till.

Dags att ”levla upp”, gå till nästa nivå. Som i alla spel ökar svårighetsgraden. Du ska nu resa på dig i det blöta, hala badkaret. Ställa dig på ett ben, fortfarande utan att sätta ner benet du haft hängande utanför badkarskanten. Det benet får för övrigt inte bli blött, inte ens lite.

Nu kommer slutspurten. Du står på ett ben i ett halt, vått badkar och ska nu ta dig tillbaka till golvet. Utan att sätta ner benet du håller upp. Lyckas du med det så berätta gärna för mig hur man gör. För det är precis den instruktionen jag fått att jag ska göra kvällen före operationen och på morgonen innan jag åker till sjukhuset. Jag ska alltså göra denna halsbrytande övning inte bara en gång utan två. Om jag överlever den första gången utan att slå ihjäl mig.

*Gratis bild från internet

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det räcker inte att vara frisk för att orka vara sjuk, man måste vara akrobat också

 1. LenaLi skriver:

  Tack för påminnelsen om hur mkt man har att vara tacksam för. När livet känns trist kan man ju tänka: Jag har åtminstone inte brutit foten! 🙂

  Och lycka till! Jag har själv gjort den där tvagningen utan något brutet, och tyckte det var knepigt nog redan då.

  • Kraka skriver:

   Det är en knepig jäkla tvätt det där. Men jag är ju proffs. Dock bara när jag inte har brutna ben.
   Ha en trevlig fredagskväll! När jag blir frisk kanske vi kan ta ett glas vin på Lords… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *