Hur och var jag skriver – Bokbloggsjerka 20-23 februari

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga:  Annika som har bloggen skriver:  ”Som ni kanske har märkt har min blogg kunnat jämföras med Saharas öken under en tid, och det beror inte på att jag lider av skrivkramp utan det handlar helt enkelt om att det är värken som sätter rejäla käppar i hjulet för mig.
Suget att skriva är dock ständigt närvarande och jag försöker verkligen hitta sätt för att kunna slänga ihop ett par inlägg i veckan åtminstone. Hittills har jag inte kommit på något som skulle hjälpa mig på vägen och därför skulle jag vilja ta del av era bästa tips. Det vill säga var (och hur) författar du dina inlägg?
Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Jag är huvudsakligen dagboksbloggare, även om en del inlägg om böcker, film och teater slinker in. Jag deltar också i en del utmaningar som resulterar i inlägg i olika kategorier.

På senare tid har jag skrivit de flesta inläggen i sängen. Även innan jag bröt benet. Medan jag var på Grönland började jag skriva dagliga dagboksinlägg i Open Office som jag sedan kopierade in i bloggen när jag hade tillgång till wifi. Hemma skriver jag inte varje dag, men det kan också vara så att jag skriver flera inlägg samma dag.
Jag har något slags idé om att sitta vid ett välorganiserat skrivbord och skriva. Det kommer troligen aldrig att hända.

Jag skriver också en del annat, som inte hamnar på webben, och jag vill nog påstå att dessa texter, oavsett av vilket slag de är, skrivs på samma platser som mina blogginlägg.

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2015. Bokmärk permalänken.

11 svar på Hur och var jag skriver – Bokbloggsjerka 20-23 februari

 1. Monika skriver:

  Sitter vid ett skrivbord gör jag, men välorganiserat är det bara ibland 🙂

 2. Sanna skriver:

  Oj då, hoppas benet läker ihop snabbt!

 3. Lottens bokblogg skriver:

  När jag är ute och reser så blir det anteckningar i en vanlig anteckningsbok faktiskt!

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  välordnat skrivbord finns inte. bara skrivbord. laptopen har jag i knät i fåtöljen eller i sängen. för en gångs skull sitter jag just nu vid köksbordet

 5. Haha jag har också haft någon sån där dröm om ett fint skrivbord att sitta vid, helst vid ett fönster. Meeen, det kommer nog aldrig att hända, jag skriver mest sittandes i sängen 🙂

 6. Ugglanoboken skriver:

  Sängen är en bra skrivplats 🙂 Fast själv håller jag nog oftare till i soffan eller vid köksbordet. Sällan just vid skrivbordet av någon anledning.

 7. Jag är nog lite av en dagboksbloggare också, åtminstone då och då.

 8. Boklysten skriver:

  Vid skrivbord är ett måste för mig.

 9. Dagboksbloggande är ju faktiskt bloggens urform!

 10. Åsa skriver:

  Skrivbord är ett måste för mig, men så välorganiserat blir det nog aldrig… 🙂

 11. Lena skriver:

  Dagboksbloggandet var väl något som många av oss ägnade oss åt från början. Det gjorde i alla fall jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *