EFIT – Ett Foto I Timmen – 21 februari

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 21 februari hittar du här.

Egentligen skulle jag varit på Grönland igen, men istället har  jag hamnat mer eller mindre i sängen. Sedan en knapp vecka får jag stödja igen. I nästan 2 veckor fick jag inte ens sätta ner min vänstra fot. Det var besvärligt och jag blev i stort sett fånge i min säng.
Även om jag nu får stödja och gå med kryckor tillbringar jag ändå mesta tiden inomhus och i sängen. Tisdagen den 3 februari halkade jag och ådrog mig dels en fotledsfraktur dels ett brott på vadbenet, fibula, som gick rakt av. Sedan man tog bort gipset är det mest vadbenet som gör ont, mer eller mindre hela tiden. Fotleden gör för det mesta bara ont när jag stödjer på den.

001
Klockan 10-11: Jag lyckades sova ut ordentligt inatt efter förra nattens hopplösa sömnbrist på grund av smärta. Idag vaknar jag halv elva och det första jag gör är att ta på mig glasögonen. Jag tar på mig läsglasögonen, som jag nyligen skaffat mig, Det är meningen att jag ska ha dem för att läsa och titta på saker på 40 centimeters avstånd. Men jag har dem för det mesta på mig hela tiden hemma.
Jag har sedan många år ett par progressiva, men jag kan inte läsa med dem och det går inte att ordna ett par som jag både kan se på långt håll och läsa med. Att skaffa läsglasögon har för mig inneburit att jag åter kan läsa för nöjes skull.

002
Klockan 11-12: Jag har lyckats fixa fram lite frukost på en bricka som jag ställt under brickbordet. Brickbordet, som egentligen är avsett för mat och dryck, är redan upptaget av min laptop.

003
Klockan 12-13: Jag roar mig med internet, denna välsignelse för den som är sjuk eller på annat sätt har svårt att röra sig fritt.
Christian Sturesson, nu präst i Lund, var en av mina kurskamrater på Svenska kyrkans grundkurs i vadstena för några år sedan. Förutom att vara präst ägnar han sig åt musik och ska spela in en skiva snart. Skivan kommer sedan att bland annat finnas på Spotify. Han har ett flertal klipp upplagda på youtube och ett gott råd är att du lyssnar, du kommer inte att ångra dig. Han är verkligen bra! Han sjunger inte bara psalmer och jag föreslår att du lyssnar på hans version av Tusen bitar. Eller varför inte lyssna igenom alla klippen med honom, både klippen han lagt upp själv och klipp som är upplagda av någon annan.

004
Klockan 13-14: Jag är kvar vid datorn i sängen och chattar, via Facebook,  med en god vän i Västerås. Vi diskuterar kattlådor och för- och nackdelar med att använda pellets vs kattsand.

005
Klockan 14-15: Klockan är redan efter lunchtid och jag haltar ut i köket och hämtar ett par ostbitar för att sedan återvända till sängen, göra kaffe och ett par mackor.

006
Klockan 15-17: Jag bestämde mig för att se en film på Netflix. Jag följer en massa serier där, men ibland tröttnar jag. Speciellt som det just nu inte är något exklusivt med att ha tid att se film.
Jag bestämde mig för Whitness (Vittne till mord) med Harrison Ford. Jag har sett den förut, men det är en bra film och jag mindes inte detaljerna eftersom dte var många år sedan jag såg den senast. Den är från 1985 har jag för mig. Möjligen från 1984, med svensk premiär 1985.

007
Klockan 17-18: Det är lördag och jag har hällt upp lite vin. Dricker ur ett dricksglas istället för vinglas för att glaset inte ska välta i sängen. Vinet i karaffen är Drosty Hof Chardonnay Viognier.

008
Klockan 18-19: Så kom maten jag hade beställt. Friterade räkor med sötsur sås. Det var inte bara jag som var sugen på kinamat ikväll.

009
Klockan 19-21: Mer film med Harrison Ford. Regarding Henry (Fallet Henry) är en film alla borde se, den ger en hel del tänkvärda perspektiv på livet.

010
Klockan 21-22: Det börjar bli dags att runda av den här dagen och  jag tar min lilla spruta i magen. Fragmin tar man för att inte få blodpropp när man av en eller annan anleding inte kan röra sig så mycket som är minimum för en människokropp.

Det här blev en annorlunda EFIT, men också ett bevis på att man kan få ihop en hel del bilder från en och samma plats. Imorgon är en ny dag och jag hoppas komma ut lite då.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2015. Bokmärk permalänken.

6 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 21 februari

 1. Charlotte skriver:

  Nu blir jag nyfiken – vad kom ni fram till, angående kattsanden? Pellets eller sand? Själv föredrar jag de där små genomskinliga stenarna, men har hört att de inte ska vara bra. Men jag tycker alla andra sorter luktar.
  Otroligt vacker katt ni har! Tack för titten!

  • Kraka skriver:

   Ah, vi kom väl inte fram till annat än att man behöver dyra tillbehör (speciallåda) till pelletsen. Jag funderar på att införskaffa sådana eftersom brytandet av bentonitlera, som man gör kattsand av, är väldigt belastande för miljön. Dessutom är pelletshanteringen både möjlig att använda i sopförbränning och omvandla till värmeenergi och kan också komposteras. För katternas del tror jag det kvittar lika.

 2. Kattis skriver:

  Önskar dig god läkning!

 3. Eirin skriver:

  ønsker deg god bedring..
  Godt gjort å lage en spennende EFIT fra senga..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *