Inte precis någon söndagsstek

Vet inte ens om folk fortfarande äter klassiska söndagsmiddagar med stek, potatis, sås och gelé. Kanske är det omodernt?
Hur som helst så blev den här dagen ganska okej utan stek och söndagsmiddag. Istället roade jag mig med ett avsnitt Star Trek, ett avsnitt House of cards, lyssnade klart på Den osynlige mannen från Salem och tog ett långt skumbad och passade på att tvätta håret.
Inte blev det så ensamt heller. Förutom att min son tittade in med min lunch, den jag åt istället för söndagsstek, så har jag chattat och sms:at med flera av mina vänner. Både hemma i Sverige och utomlands.

Snön ligger kvar, men nästa vecka ska jag försöka aktivera mig lite mer. Behöver komma igång om planeringen ska hålla med återgång till jobbet i mitten av mars. Ska i alla fall prova att komma ut på några saker i veckan.

Nu är det kväll, men lite tidigt att sova redan. Om  jag inte minns fel kommer andra delen till Arne Dahl-deckaren jag började titta på tidigare i veckan. På det hela taget har det varit en okej vecka, i alla fall utifrån de förutsättningar jag har.

20150222_143942


Nej, söndagsstek kan man nog inte kalla det. Men MacFish med pommes är helt okej.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Inte precis någon söndagsstek

 1. Gunnel skriver:

  Söndagsstek har jag inte ätit på flera år. Men visst skulle det ha smakat gott ibland. Förstår inte varför jag aldrig blir bjuden på det. Ha det gott.

  • Kraka skriver:

   Jag har alltid något slags vision om att äta söndagsstek med mina nära och kära. Men jag jobbar ju de flesta helgerna eller så är jag bortrest, så i min värld är det just bara en vison. Men jag är uppvuxen med stek, inlagd gurka, sås, potatis och gelé.
   Ha det gott du också!

 2. Ingrid skriver:

  Vi hade ju djur på gården och slaktade både gris, nöt och kyckling, så det där med ”stekt sås och potatis” som söndagsmiddag, är barnen uppväxta med. Jo, vi sa ”stekt sås och potatis”.
  Det var som regel uppskattat, men något de tröttnade på var kalops och köttgrytor. Det blir väldigt mycket kalops när man har frysen full av nötkött!
  Kyckling gick bra, ändå tills jag började föda upp broilerkycklingar och inte nändes slakta dem förrän de vuxit till sig ordentligt. De blev väldigt stora! En kyckling räckte i flera mål och barnen nekade till slut.
  Ha en skön ny vecka och hoppas att foten läker som den ska.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det blir väl lite som med bagarens barn och bröd. För mycket av det goda. Själv äter jag mest ute med mina vänner. Men jag lagar en del mat och lägger i frysen för att ta ed som nattlunch på jobbet. Det där med middagar är mest en dröm i mitt liv…

   Ha en skön vecka du också! jag ska försöka komma ut en stund idag och i morgon kväll planerar jag på att gå på en föreläsning.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *