Tröttsamma serier – Bokbloggsjerka 27 februari- 2 mars

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga:  Annika som har bloggen skriver: Har läst en bokserie som du slutade tycka om under resans gång och varför? Om du inte läser serier kan du väl i stället berätta om vilken bok som har haft det perfekta slutet (utan att lämna ut för många detaljer förstås). 
Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Jag har väl inget så där uppenbart svar på frågan. Men eftersom jag ofta läser kriminalromaner och gärna följer huvudpersonernas liv, som försiggår vid sidan om själva kriminalfallet, läser jag gärna bok efter bok. Men en förutsättning för att mitt intresse ska hållas uppe är att det finns något jag kan känna igen mig i. Det fungerar bäst när det är svenska serier, men även en del engelska serier med kvinnliga huvudpersoner. Däremot har jag inget gemensamt med alkoholiserade, dekadenta kommisarier i amerikanska kriminalromaner. Deras liv är inte det minsta likt mitt liv och jag tröttnar snabbt på dem.

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2015. Bokmärk permalänken.

3 svar på Tröttsamma serier – Bokbloggsjerka 27 februari- 2 mars

 1. Boklysten skriver:

  Jag brukar tröttna ganska snabbt på de flesta långa serier.

 2. BP skriver:

  Alltså att ha koll på nya besökare med dyskalkyli (som jag påstår att ha)hos dig genom att fråga vad 18-14 är är ju inte optimalt direkt;-)
  Hursomhelst kan jag säga att jag också mest läsa deckare – några undantag dock. Å om jag skulle vara med om Bokbloggsjerkans fråga så hade jag svarat serien an Jan Guillous serie efter ”Brobyggarna”. Det blev bara tråkigare och tråkigare. Just det – borde ha hållit mig till deckare;-)

  1 000 tack för titt-in hos mig:-)

  • Kraka skriver:

   Ha, du hade otur! Det brukar vara lätta tal som de flesta kan klara. Själv är jag sjukt fascinerad av matematikens skönhet. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *