Ännu en fridag (2015-03-22)

Jag vaknade riktigt tidigt. Hade huvudvärk och tänkte först att det nog berodde på vätskebalansrubbning, men när jag känt efter lite mer insåg jag att jag också hade ont i mina bihålor. En inte alltför okänd åkomma. Det var tur att jag var ledig och kunde ta det hur lugnt som helst, speciellt som jag också kände mig febrig.

Kaffe, frukost och mer kaffe. Under tiden lyssnade jag på en ny bok, Livet går vidare av Karin Wahlberg. Jag tittade på ett avsnitt Law & Order, min omtänksamme son har skickat med en stor mängd film som jag kan titta på utan tillgång till onlineuppkoppling.

Ute var det grått och lockade inte till att gå ut. Man måste ju faktiskt inte gå ut om man inte vill. Eller?

Jag gjorde nytt kaffe och läste igenom alla blogginläggen från första resan, den i december och början av januari.
Det var en spännande läsning med många ”aha” och ”visst ja”. Du som är ny läsare i min blogg, klicka in dig via länken och läs om du vill. För mig finns det naturligtvis en massa minnen som återväcks, men som inte finns nedskrivna i bloggen. Men på det stora hela så är det ändå en rätt heltäckande beskrivning av min första resa till, och arbete på, Grönland.

Sedan gick jag i alla fall ut. Började med en tur ner till sjukhuset för att kolla mina mail och kommunicera med nära och kära där hemma. Jag hade fått ett mail som gjorde mig extra glad.

Efter ett tag gick jag till Spar, den affär som ligger nära sjukhuset och köpte diverse livsmedel, lite nötter och godis och opvask (diskmedel) eftersom det som fanns i lägenheten höll på att ta slut.

Kvällen blev en blanding av böcker, film, musik och tankar av växlande slag.

20150322_192223-1

Det här inlägget postades i Grönland: Andra resan, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Ännu en fridag (2015-03-22)

 1. Geddfish skriver:

  Det är SÅ spännande att följa din resa och ditt jobb på Grönland, som för mig låter exotiskt, men vet att det är kallt. En syssling till mig var nyligen på jobbresa till Grönland och det var 15-20 grader minus.
  Ha det gott, kram, Gerd

  • Kraka skriver:

   I dag var det sol och klarblå himmel och ca minus 13 grader. Så skønt ute! Jag var tvungen att gå inomhus och jobba, men hann njuta av vædret en stund.
   Kram

 2. Lollo skriver:

  Istapparna hänger i ser jag …

  Hur länge ska du vara på Grönland den här gången?

  Kramis

 3. Comsi Comsa skriver:

  Hoppas huvudvärken har försvunnit så du inte blir sjuk.

  Kramis

  • Kraka skriver:

   Det verkar som att huvudværk och hotande førkylning gett sig av før den hær gången.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *