En dag lång som två (2015-04-20)

Efter en natt med dålig sömn är det dags att kliva upp och gå till jobbet. Dagen går i alla fall någorlunda snabbt eftersom jag har att göra i stort sett hela tiden.

På eftermiddagen, efter jobbet, stannar jag kvar en stund och loggar in mig för att beställa blommor till en god vän som fyller 90 år på lördag. Jag har känt henne länge, sedan 1982, men vi umgås egentligen inte. Men vi ses lite då och då. Bestämmer mig för aprilbuketten med tillägg av choklad eftersom jag vet hur förtjust hon är i godsaker. Tänk så bekvämt det är med internet!

Sedan går jag hem, äter lite och försöker sova. Det går inte värst vidare bra. Jag dåsar bort emellanåt, men sover egentligen inte. Till sist är det dags att gå upp igen för att gå till jobbet, ett nattpass. Passar på att skicka en tacksam tanke till mitt hemland och arbetstidslagen. Det har vi i alla fall inte schemalagt på våra sjukhus. Även om dubbelpass är vanliga, alltför vanliga. Men då är det övertid, aldrig schemalagt.

Det här inlägget postades i Grönland: Andra resan, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *