Sista april och Valborg – Listigt så det förslår

Vad kan väl passa bättre denna sista dag i april än ett inlägg med min älskade mall med egen kategori, en av dessa dagar.

När gick jag upp?

Jag vaknade 09.14. Gick upp ett par minuter senare.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag surfade runt lite på olika bloggar och nyhetssajter. ”Pratade” lite med min son via sms, mest om planer för dagen och kvällen.

Vad serverades?

Till att börja med enbart en stor balja svart kaffe. Men sedan värmde jag på ett par varmkorvar i micron. Men då var det nog snarast lunchtid.

Vad gjorde jag sedan?

Jag tillagade alltså de där korvarna och åt som lunch. Sedan tog jag ett bad och klädde mig. Plockade ihop det jag skulle ha med till stugan och åkte iväg.
Började med en tur till Coop Forum i Häggvik där jag köpte dels lite förbrukningsartiklar, dels livsmedel. Eftersom de inte hade någon plastdunk med tappkran gick jag över till Jula och köpte en där. Sedan åkte jag till stugan.

På något sätt hade jag alldeles fel minnesbild trots att jag varit där så sent som i förrgår. Jag trodde mig ha sett både kastruller och en micro. Men när jag tänker ett extra varv så var det nog utrustningen i köket i lägenheten i Nuuk jag mindes. Så går det när man är trött.
Eftersom det inte fanns några kastruller kunde jag inte värma vatten till städningen. Men jag dammsög och torkade ur kylen som jag sedan startade. Min micromat jag hade med stoppade jag i frysfacket. Den kan självklart värmas i en vanlig ugn, men ugnen var smutsig och behöver rengöras. Måste komma ihåg att köpa ugnsrengöring.

Istället för att städa hamnade jag hos grannen med en kopp kaffe. Där blev jag sittande tills det var dags att åka hem. På vägen hem åkte jag till IKEA i Barkarby för att köpa kastruller. Jag passade också på att köpa stekpannor och en förpackning med stekspade och liknande. Två kuddar och två täcken hamnade också i inköpskassen. Men det allra första jag gjorde när jag kom till IKEA var att äta middag. Jag kände mig helt utsvulten.
På väg från IKEA passade jag på att ta en turfzon som ligger alldeles utanför.

Innan jag lämnade parkeringen på IKEA ringde jag min son och bad honom komma ut och möta mig med bomnyckeln och nycklarna till förrådet när jag kom hem. Sedan hjälptes vi åt att bära in mina vinterdäck.

Klockan var rätt mycket, men jag gick ändå ner till Husby gård och fick en skymt av valborgselden. Själva firandet var redan slut och det var mest de som arrangerat som stod kvar och vaktade elden. När jag tagit lite bilder gick jag hem. Den promenaden gjorde i alla fall att jag klarade gränsen på 10 000 steg.

När jag kom hem satte jag mig i sängen och startade datorn. Började med att registrera dagens inköp i kassaboken i Smartbudget. Sedan bloggade jag lite, surfade runt och konstaterade att klockan nästan var midnatt. Sovdags med andra ord.

Köpte jag något?

Ja, jag köpte en väldig massa saker:

 • Livsmedel
 • Förbrukningsartiklar typ diskborste, kökssvampar, avfallspåsar mm
 • Vattendunk med tappningskran
 • Kuddar
 • Täcken
 • Kastruller
 • Stekpannor
 • Diverse husgeråd
 • Tumstock
 • Middag i IKEA:s restaurang

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Ja, den där städningen blev det ju inte mycket av…

Middag?

Fläskschnitzel med ärtor, bearnaise & pommes. Sallad, bröd, äppeldricka. Kaffe och chokladmousse.

En bra sak som hände under dagen?

Att jag fick så bra kontakt med min närmaste granne i stugområdet.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Det har varit en bra dag, men den gick väldigt snabbt. Det känns som att jag inte hann så mycket, men jag hann ändå det viktigaste.

 

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

 

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sista april och Valborg – Listigt så det förslår

 1. TantGlad skriver:

  På Ikea kan man hitta en hel del saker till billiga priser.

  Nu önskar jag dig en fin första Maj.

  Trevlig och skön dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *