Alldeles för tidigt

Inte för att det finns något att oroa sig för på riktigt, i alla fall tror jag inte det, men jag har sovit hur dåligt som helst. Inte på det där vanliga sättet som jag alltid gör när jag ska jobba tidigt, för det ska jag inte, men jag har legat vaken långa, långa stunder med tankar som snurrat.

Ledigheten från i måndagsmorse till ikväll har gått alldeles för fort, kan inte ens fatta att jag varit ledig trots att jag hunnit med en hel del. Varit på Göta Lejon och varit i Norrland och hälsat på en god och nära vän och tittat runt lite i en stad som jag sällan besöker. Men ändå känns det som om jag nyss gick hem från jobbet. Jag känner en oro, om än svag, som mal inför helgen. Mina senaste arbetspass har verkligen varit jobbiga, ja alla passen jag gjort den här månaden hittills har varit jobbiga. Nu är det väl i och för sig meningen att man ska göra en ordentlig arbetsinsats när man är på jobbet, men jag kan inte låta bli att tänka på uttrycket att det finns grader i helvetet. Jag mår helt enkelt inte riktigt bra just nu. Stress heter det visst i folkmun.

Att jag är vaken redan så här tidigt, klockan är inte mer än strax efter halv sex, beror på att mina båda kissepojkar ska till sin veterinär. De ska båda göra ett enklare ingrepp och jag borde inte oroa mig för dem eftersom ag vet att de kommer att få den allra bästa vård och omsorg.

I dagens planer ingår också lite trädgårdsarbete, en promenad runt sjön och, om jag hinner, ett par timmars sömn. Kanske kan det reducera lite av stressen, men jag känner mig redan trött inför helgens arbete.

20150528_154537

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Alldeles för tidigt

 1. Geddfish skriver:

  Gomorron! Ja, det kan bli lite mycket ibland.
  Min ev stress beror mera på vädret, nu när jag har finbesök och ska visa upp omgivningarna. Då vill jag inte ha mulet och regn som förutspås.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Vädret är verkligen bedrövligt! Sitter i sängen, lördag eftermiddag, och hör hur det regnar ute. Hade så väl behövt lite sol och i alla fall en kortare promenad innan dte är dags för jobbet igen.
   Hoppas du får en fin och trevlig helg, trots vädret!
   Kram

 2. Maria skriver:

  Stress är ett äckligt ord om jag får uttrycka mig så. Det här med jobbet är märkligt för långa perioder kan det vara hur lugnt som helst och sedan är det som om all världens oro bryter ut. Hoppas i alla fall du får en trevlig och lugn helg! Kram!

  • Kraka skriver:

   Stress är verkligen obehagligt, både som ord oc hrealitet. Ja gjobbar hela helgen och har en utbildningsdag på tisdag. Men sedan ska jag vara ledig ett tag och hoppas då kunna ladda lite inför sommaren.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *