Bayram

Vilken tur jag har som har arbetskamrater som firar bayram och ännu mer tur att vi andra blev bjudna på underbart god turkisk mat.

20150718_002018

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bayram

 1. Geddfish skriver:

  Hade varit spännande att vara med!
  Alltid kul med utländsk kultur och mat!
  Trevlig lördag och kram ♥

  • Kraka skriver:

   Ja, det var så gott! Högtiden är nog mer känd hos oss i Sverigen som eid, den avslutar den långa fastan ramadan. Men i Turkiet heter det bayram.

   Ha en fin och skön lördag du också! Jag har nyss vaknat och är ledig inatt för att fira lite med min son som har namnsdag. Sitter tillsammans med Xanthos och väntar på att han ska komma hit till stugan.

   Kram

 2. Piedra skriver:

  Och jag har nog otur, för jag vet inte ens vad bayram är för någonting. Kram! <3

  • Kraka skriver:

   De flesta känner nog till högtiden som eid, vilket är det arabiska namnet på den högtid som avslutar fastan, ramadan. Men L är från Turkiet och där heter den bayram. Det finns en länk i mitt inlägg till den engelskspråkiga wikipedia eftersom jag inte hittade sidan på svenska. Jag hade heller inte hört orden bayram tidigare, men firat eid flera gånger med arabiska vänner och/eller arbetskamrater.
   Det var verkligen generöst att bjuda oss på alla denna goda mat. S, en annan muslimsk arbetskamrat, hade gjort en ananaspaj och bjöd på den till kaffet. Men det är nog inte någon typiskt arabisk mat, men en av hennes specialiteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *