Så blev det äntligen måndag

Trots att vi haft en lugn helg på jobbet kändes det väldigt jobbigt. Det var bara på fredagen, efter första natten, som jag sov bra. Men då var ju i alla fall första natten jobbig eftersom jag inte sovit på dagen innan.
Jag vet inte varför jag sov så dåligt, jag sov bra medan jag sov men det var alldeles för kort sömn, så där fyra till fem timmar. Jag låg kvar i sängen och lyssnade på bok, men det är i alla fall inte tillräckligt som förberedelse inför jobbnätter på intensiven.

Det var skönt att stämpla ut i morse, klockan var exakt 07.30 såg jag när jag tryckte på Kom-och-gå, som vårt stämpelur heter. Jag släpade mig iväg med min stora packning och en kopp kaffe i handen till parkeringshuset. Ibland önskar jag att jag vore en bläckfisk. Men så mycket prylar kan jag inte ha med mig jämt, men jag hade med mig lite extra saker som jag inte ville lämna i huset efter det som hänt.

När jag kom hem hoppade Xanthos upp i fönstret, han hör när jag kommer. Han kanske till och med känner igen ljudet av min bil, jag parkerar fortfarande på gästparkeringen eftersom jag ännu inte fått hyra en egen plats. Men han brukar möta mig i fönstret även när jag kommer hem till fots så det är nog stegen och när jag öppnar grinden som han hör. Allt var lugnt kring stugan, det enda som hänt var att Xanthos vält ner en del disk som stod framme tillsammans med några tomma matförpackningar. Han hade ätit upp sin mat på tallriken och var hungrig.

Jag åt ett par knäckemackor, satte alarmet och somnade. När jag vaknade hade jag missat alarmet, så trött var jag. Dessutom orkade jag inte gå upp då heller utan låg kvar länge innan jag gjorde kaffe. Men sedan satte jag fart. Diskade, plockade ihop retur och åkte iväg och handlade. När jag var inne igen med vagnen, jag hade tagit en sådan vagn som man inte kan lämna på parkeringen, så föll jag för en rosa bakelse.

Sitter nu i köket och filosoferar. Har haft ett långt sms-samtal med F och nu tänker jag tömma mina sista GB på lite Netflix. Det ska inte bli en smula bandbredd outnyttjat kvar den här månaden.

20150831_205512-1

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Så blev det äntligen måndag

  1. Ingrid skriver:

    Visst känner Xanthos igen ljudet av din bil, det gjorde i alla fall våra katter. Kom det in en främmande bil sprang de och gömde sig, men när Åke eller jag kom hem med den lille Golfen kom de springande innan vi hann ur bilen.
    Den där rosa bakelsen ser läcker ut!
    Nu är det dags för mig att krypa till kojs.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *