Heldag med F

Jag har haft en heldag med F idag. Han sov över natten som var och tog ledigt idag för att umgås med mig.

På förmiddagen gjorde jag de resterande potatisgraätängerna och en extra som vi skulle ha till middag. Sedan åkte vi till Farsta centrum för att handla på Clas Ohlson. Jag behövde grendosor och timers. När vi ändå var i Farsta passade vi på att handla på ICA Kvantum, något som jag normalt sett inte gör. Men vi skulle ha så få saker så det kändes onödigt att åka iväg till Port 73.

Det var fint väder och vi kunde sitta ute och äta. Det var skönt för oss alla och Xanthos, som fyllde 12 år, fick äta lövbiff dagen till ära. Vi åt också en sockerkaksbotten med frukt i gele till kaffet, vi människor alltså. Den var inte gjord för att vara en tårta, men passade bra som födelsedagstårta. Det var jag som behövde exprimentera lite med gelésocker inför nästa veckas tillverkning av tårtor.

20150903_161155_001

 

 

 

20150903_172114-1

 

 

 

 

 

 

 

Jag skjutsade hem F på kvällen och var inne en snabbis hemma och kollade posten. Sedan tog jag en tur förbi Coop Forum i Häggvik och köpte Toa Lätt, ett slags papperspellets som man kan använda istället för sand i kattlådan. De är komposterbara och passar bra här på landet. Vi har som av en händelse döpt dem till ”piss pelle”, men det beror mest på att jag tyckte F sa det när han i själva verket sa piss-pellets.

Nu smyger sig kvällen på, Xanthos och jag är själva och tar det lugnt. Jag tar ett glas rött och äter lite tortilla chips. Ska lyssna på en bok och njuta av stillheten. Det är skönt att vara ledig, men ledigheten går alltid alldeles för snabbt.

 

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Heldag med F

  1. Frudin skriver:

    Hur blev gelén då?
    Är det bra lukt på piss-Pelle?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *