Firade med Oscar II

Igår, den 29 september, var det Internationella kaffedagen i Sverige. Enligt engelskspråkliga wikipedia är den internationella dagen den 1 oktober enligt ett beslut i mars 2014 av International coffee organization. Men världen över finns en mängd varierande datum kallade nationella kaffedagen. Dessa ligger runt den 1 oktober och de flesta den 29 september liksom i Sverige.
Historiskt är det inte helt känt när man började fira kaffets dag, men man tror att det började i Japan 1983. Beslutet som togs i mars 2014 fastställde att 1 oktober 2015 skulle vara den första officiella dagen då man firar kaffe som dryck. Kaffe dricks över stora delar av världen och i Sverige dricker vi i snitt 3,2 koppar kaffe per dag (en kopp beräknas rymma 200 ml i beräkningen). Vi ligger i topp, om än inte högst.
Jag började dricka kaffe regelbundet som 12-åring och har sedan dess stadigt legat på en konsumtion runt 15-20 koppar per dygn. Periodvis runt 25 koppar.
Mer om kaffe kan man läsa på Kaffeportalen.

20150929_170450_001

*Det är bakelsen som heter OscarII.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *