London – Tredje dagen

På morgonen hängde regnet i luften, men vi hade tur och något regn kom aldrig.

Vi började som vanligt med att äta frukost och jag älskar verkligen rejäla frukostar med ägg, bönor, korv och bacon.

20151016_080129

Vi hade egentligen planerat att gå på guidad tur på High gate cementary, men det visade sig att man var tvungen att förboka. Eller det måste man väl inte egentligen, men det var helt enkelt fullt. På vardagar är det bara en tur. Vi fick planera om.

Vi promenerade genom en av mna favoritparker, den vackra Valentinparken. Jag har fler Londonfavoriter när det gäller parker, den här ligger i Ilford som är en förort till London.

20151016_123324_002

20151016_124553

Det såg lite annorlunda ut mot förra gången vi var här, det är ju två månader tidigare. Vackra höstfärger och de nästan obligatoriska ekorrarna som kommer fram och vill äta ur handen på den som har något gott att bjuda på.

20151016_122145-1

När vi kom ut ur parken tog vi en buss och såg oss omkring och sedan en annan buss tillbaka till Ilfords centrum. Där kollade vi runt en del, var inne i ett betydligt fräschare centrum en det vid Elephant & Castle.

 Vi hade planerat att äta lunch på KFC och hade sett en då vi kom med bussen. Men vi lyckades aldrig hitta dit eftersom vägarna är avstängda och man inte kan gå hur som helst.

20151016_145425_001-1

Istället tog vi ytterligare en buss och hamnade i en annan förort, Barks, där vi verkligen hamnade precis vid en KFC där vi kunde äta innan det var dags att åka hem till hotellet för att vila och byta om.

Det blev en fantastisk kväll på Royal Albert Hall med Cliff Richard. Han har en 75th Birthday Tour just nu. Han fyllde 75 år i onsdags, den 14:e oktober.

Att ålder bara är en siffra inser man när man ser någon i hans ålder dansa, hoppa och rocka loss på scenen som om han vore trettio. Han var min ungdomsidol och han håller verkligen än.
Det var både gamla och, för mig, nya låtar. Bra musiker och en fantastisk ljussättning. Ta bilder var däremot svårt, i vart fall om man inte har en riktigt bra kamera. Ljuset gjorde att det blev otydligt.

20151016_195746-1

Innan vi åkte hem med en av de sena tunnelbanorna passade vi på att få i oss lite mat på MacD. De har wraps här med otroligt god köttfyllning. Hoppas vi får sådana i Sverige också snart.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

5 svar på London – Tredje dagen

 1. Ingrid skriver:

  Det måste verkligen varit en upplevelse att få se och höra på Cliff Richards. Där skulle jag önskat att jag fått vara med.
  Kram, Ingrid

 2. Geddfish skriver:

  Oh, wow, vilken upplevelse! Där skulle jag velat vara med. Har aldrig varit i London heller. En av mina önskedrömmar. Och inte långt bort.
  Söndagskram, Gerd ♥

 3. Znogge skriver:

  Å härligt med en tur till London! En stad som man aldrig blir besviken på…

 4. Cliff Richard – så himla kul. Men himmelens så gamla de är våra gamla idoler. KFC vet jag inte ens vad det är, finns inte här i Hjo.

 5. Bosse Lidén skriver:

  Intressant att följa med på ditt Londonäventyr. Jag har läst runt i inläggen och hade gärna varit med och lyssnat på evigt unga Cliff. Jag visste inte om att han delade födelsedag med en av mina döttrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *