London – Femte dagen

Söndagens huvudaktivitet var planerad att bli ett kyrkobesök i Westminster Abbey. Man har en mängd gudstjänster att välja på och vi hade blivit rekommenderade att antingen välja kl 08.00 eller kl 15.00. Eftersom vi inte är så mycket för tidiga morgnar fick det bli den kl 15.00. Då hölls en gudstjänst som heter Evensong.

Jag är inte så påläst om den Anglikanska kyrkan och kan på inget sätt berätta om den. Men det är annorlunda än vår svenska gudstjänst, mer pompa och ståt och det var hur många präster som helst som deltog. Bara processionen in och ut ur kyrkan var i det närmaste oändlig.
Anglikanska kyrkan är en lutersk kyrka, men med en gudstjänstordning som känns mer åt det katolska hållet (om man nu får uttrycka sig så slarvigt).

20151018_144053

Kyrkan var helt fullsatt och man anvisades plats när man kom och efteråt fick man vänta på sin tur att gå ut. Det var mycket sång och läsningar. Kyrkan är väldigt vacker och väl värt ett besök. Vi passade på att titta lite när vi gick ut, annars kostar det rätt mycket att få komma in. Men naturligtvis är det gratis att delta i en gudstjänst.

Efter gudstänsten promenerade vi i några parker, St James´s park och Green park. London har många parker och de är verkligen som stadens lungor. Där kan man vila och andas en stund när man behöver komma bort från det hektiska storstadslivet.

20151018_163032_001

 

 

 

20151018_163525_001

 

 

 

 

Vi åkte lite buss och såg oss omkring. Att åka buss är ett perfekt sätt att se stan och det är helt onödigt att kosta på sig de där typiska hop on hop off bussarna som erbjuds av en rad olika företag. Det går alldeles utmärkt att ta de vanliga stadsbussarna som ingår i Oystercardet.

Vi tog en fika inne i ett centrum i Hammersmith och åkte sedan hem till vårt Ilford. Vi hade gått förbi ett ställe som heter The Great spoon of Ilford och bestämt oss för att äta där någon gång. Vi hade lekt med lite olika översättningar av namnet och tills slut bestämt oss för att kalla den Den storslagna skeden i Ilford.

20151018_194158

Det visade sig vara en mycket trevlig restaurang i pubstil och vi kommer absolut att gå dit igen nästa gång vi kommer till Ilford. Ja, vi brukar bo där när vi besöker London.

Vi bestämde oss för att äta hamburgare och dricka öl. Jag var egentligen inte så hungrig efter vårt fikande några timmar tidigare, men en burgare slank ner.

20151018_200710

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *