Strax före tolv bestämde jag mig

Klockan var nästan lunchdags när jag bestämde mig att det fick vara nog med ynkande och att det var dags att ta sig ur sängen.
Jag klädde mig och gick till T-banan för att åka in till city och uträtta några shoppingärenden, närmare bestämt att titta på en klänning hor Gudrun Sjödén.

Jag åkte in till Kungsträdgården och redan när jag kom upp i Gallerian var jag helt utmattad. Men jag kämpade mig fram genom folkmassorna som drog runt mellan butikerna. Man verkade ha byggt om på något sätt och jag måste säga att det verkligen inte var till det bättre. Kanske var det inte klart, det såg mest ut som en rörig arbetsplats, man kan ju hoppas att det blir bättre sen.

Jag gick ut, sneddade över gatan och gick ner till Gudrun Sjödéns affär. Jag hittade snabbt klänningen, men i fel färg. Gick ett varv och hittade det jag sökte. En övertrevlig expedit kom och ville hjälpa till. Det var väl i och för sig bra, men jag ville helst inte prata alls just då. Men jag slapp inte undan och informerades bland annat om att hennes chef hade precis en sådan klänning. Hon sa en hel del annat också som absolut kan klassas som inte bara onödigt, utan helt ovidkommande, vetande. Men hon var käck och trevlig och det får man ju vara glad åt i dessa tider. Vi var i alla fall överens om att klänningens namn, Midvinter, var väldigt vackert.
Jag behövde några andra småsaker och gav mig av till Åhléns där jag snabbt hittade det jag sökte. Men det var obekvämt mycket folk och jag funderade på om det kanske var Allhelgonalov. Det var det, det är vecka 44 nu.

När jag handlat klart gick jag till Kungshallen för att äta sushi på Ikki. På vägen dit passerade jag Hötorget och kastade längtansfulla blickar på de vackra pumporna som såldes i nästan varje stånd.

20151026_150553-1

Det var efter lunchrusningen och behagligt lugnt på restaurangen. Jag beställde en 9-bitars sushi och ett glas vitt vin, hämtade min misosoppa och satte mig med utsikt över nedervåningen.

20151026_151448-1

Det var lugnt och skönt och jag var trött. Jag åt och lyssnade på den senaste boken om Sebastian Bergman. Funderade på att beställa lite kaffe, men tänkte sedan att jag skulle köpa en kopp på Pressbyrån.

Jag gick ner till T-centralen för att åka hem. Orkade inte köpa något kaffe och blev ännu tröttare av all trängsel på väg till Solna. De borde verkligen sätta in fler vagnar och fler tåg när det är lämmeltåg till Friends Arena. Idag var det visst fotboll.

När jag kom hem var jag helt utmattade och var tvungen att lägga mig igen. Mer än så orkar jag just nu inte på en dag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Strax före tolv bestämde jag mig

 1. Rosamund skriver:

  Hej Monika!!! Jag gick in på Gudrun Sjödens hemsida och tittade på klänningen…. Den är ju jätte snygg!!!! Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, visst är den! Jag hittade den på hemsidan och kände direkt att jag ville ha den. Möjligen tycker jag att materialet är i tunnaste laget, det är ju trots allt vinter. Men, men…

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *