Bjuden på middag

Hade tvättstugan idag och efter en del skojande på telefon om vin i tvättstugan bestämde min vän B och jag att ses på Lord´s i Kista.

Jag var precis klar lagom för att hinna i tid, var och hämtade den sista tvätten efter att  jag bytt om. Fick till och med min jacka torr, men jag hade en plan B ifall jag varit tvungen att låta den hänga på tork hemma tills imorgon.

B sa direkt att jag skulle bli bjuden eftersom han inte kunnat komma på min födelsedagsfest och att middagen skulle bli en försenad present. Jag fick välja precis vad jag ville.
Medan vi valde mat drack vi rött vin. Jag valde Lord´s specialhamburgare medan B valde lamm.

Vi hade en trevlig kväll och hann prata både gemensama minnen, om församlingen och om kommande planer. Jag vill att vi ska planera en resa till Novgorod. Jag har tänkt på det länge, ända sedan vi var i Trondheim. Nu har jag fått med B på planerna så nu kan jag nog räkna hem den resan också. För han är bra på att få saker att hända.

För den som inte hänger med i vad jag pratar om så ska jag förklara: Ingegerd, hon som var Olof Skötkonungs dotter och som hade en flirt och vänskap med Olav den helige som dog vid slaget i Stikklestad och som man firar i Norge på Sankt Olavsdagen blev bortgift med Jaroslav Vladimirovitj. Hon blev känd som storfurstinnan Irina av Novgorod.
När Jaroslav dog gick Irina i kloster och tog sig namnet Anna. Efter sin död blev hon helgonförklarad inom den ortodoxa kyrkan och är helgonet Anna av Novrogod.

B har varit med och skapat en pilgrimsled mellan Uppsala domkyrka och Storkyrkan i Stockholm, Ingegerdsleden. Vi i Kista har en nära anknytning till leden, dels för att den passerar Kista kyrka dels för att den kommit till genom ett samarbete där B varit en viktig kugge. Därför tycker jag att vi i pilgrimsgruppen i Kista ska besöka Novrogod.

Det blev inte så sent, att klockan skulle slå tolv och att jag, eller T-banan, skulle förvandlas till en pumpa var aldrig aktuellt. Jag var hemma runt 21.30, möjligen något tidigare.

20151120_182654_001

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Bjuden på middag

  1. Ditte skriver:

    Vad trevligt att bli bjuden på middag och spinna vidare på en trevlig resa.
    Tack för info om pilgrimsleden från Uppsala till Stockholm ohc historien bakom den. Nya kunskaper för mig.
    Jag har jag bara läst om pilgrimsleden här i trakten men inser att jag i vår också skulle vilja gå en bit av den.
    Nu vill det till att verkställa….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *