Mittavstämning och sovplagg

Som jag skrev häromdagen är jag halvvägs i min inskolning. Min huvudhandledare kom tillbaka från semester idag och det var dags för avstämning. Det var jag, min gruppchef (den biträdande avdelningschef som har hand om den grupp jag är placerad i), min handledare och utbildningssköterskan. Vi hade ett samtal om hur det kändes och vad jag behövde gå igenom innan jag ska stå på egna ben.

Jag är ju mest orolig för det administrativa och lyckades få bli anmäld till en kurs i Cosmic, det dokumentationsprogram som vi använder. Jag har jobbat med det delvis på andra sjukhus men inte fullt ut. Det är ett riktigt strulprogram med mängder av knapptryckningar för minsta lilla grej, inte alls logiskt och enkelt som Take Care eller för all del Melior, som jag inte heller är överförtjust i men som i vart fall är någorlunda logiskt och begripligt.

På förmiddagen hade vi två omläggningar och tiden gick fort fram till lunch och sedan var det dags att rapportera till kvällspasset. Efter en kopp kaffe hade vi sedan avstämningssamtalet. Efter det var det inte mycket idé att göra så mycket mer eftersom klockan var nästan dags att gå hem.

Jag gick ner på stan för att shoppa lite, eller i vart fall titta på saker. Jag hittade den flanellpyjamas jag sett i Kista men som inte fanns i min storlek där. Här fanns den och jag köpte en. Det är så märkligt med dessa flanellpyjamasar som alltid dyker upp till julen och sedan reas de som finns kvar i januari. Övriga året är det svårt att hitta en sådan. Jag undrar så vilka det är som köper flanellpyjamasar som julklappar. Inte för att det är något konstigt att ha en pyjamas, men att de just är en så framträdande julklapp känns märkligt. Jag känner ingen som brukar få en årlig pyjamas i julklapp.

Bland det som inte reades fanns ett nattlinne med texten Wake up and smell the coffee. Gissa vem som absolut tyckte sig behöva en sådan!

Innan jag åkte hem gick jag in på Max och drack en kopp kaffe och åt en liten cajunburgare. Jag hade bestämt med F att vi skulle åka till Stora Coop och handla när jag kom hem. Men när jag väl var hemma kände jag att det inte var läge för någon mer shoppingtur. Jag var helt enkelt trött.

Jag lagade lunch för imorgon och på onsdag. Förpackade den och satte in i kylen. F kom och drack kaffe ochvi pratade en stund. Men han var också trött så det blev inte så länge.

Innan jag  gick och la mig bäddade jag rent så jag skulle få en anledning att använda mitt nya nattlinne. Nu har jag lagt diverse saker på laddning och skrivit en inköpslista till på torsdag då jag är ledig och avser att göra den där shoppingen på Coop. Nu återstår bara att sova och ladda inför morgondagen.

List

*Bild från Pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mittavstämning och sovplagg

  1. Köpte mig en nattrock i flanell en gång i ungdomen. Tyckte det skulle vara fräckt. Använde den en gång, varm som tusan och satt som en badring under armarna på morgonen. Då är en pyjamas att föredra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *