Dagen då jag åter blev upplyst

Jag har två plafondlampor i köket. De har suttit där sedan huset byggdes och jag har inga planer på att byta ut dem eftersom de fungerar alldeles utmärkt.
Det som däremot inte fungerar  lika utmärkt är glödlampornas evighetshållbarhet. Inte för att jag brukar behöva byta dem särskilt ofta, men för att det är lite jobbigt att svaja på en stol och fixa med dem. Jag byter glödlamporna när båda gått sönder, vilket de gjorde för några dagar sedan. Eller den ena av dem då, den andra hade varit trasig ett antal månader redan.

20160204_171318-1

 

Ljuset har återvänt till mitt kök

 

 

 

 

 

Idag gjorde jag därför en utflykt till IKEA med huvudsyftet att inhandla två glödlampor. Den tiden då man köpte tjogvis med lampor är för alltid förbi, numera är det en mindre investering. Men så dyrt som på Grönland är det trots allt inte så ett halvdussin lampor fick följa med hem.

När jag nu ändå var på IKEA passade jag på att äta. Trots att jag egentligen inte var hungrig, men det tillhör IKEA-ritualen på något vis.

20160204_133759_001

 

Viltfärsbiffar

 

 

 

Jag var också i behov av en tratt så två trattar landade i kassen, en sådan där grej man siktar med och ett spritsset hamnade också bland mina inköp.
På lampavdelningen bestämde jag mig för att förnya lite i köksfönstret och hittade bordslampan Kajuta i samma färg som mina köksluckor.

När jag kom hem monterade jag ihop bordslamporna och fixade i köksfönstret, tvättade krukväxterna och torkade av fönsterskivan.

20160204_180212-1-1

 

Hemtrevligt fönsterljus

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dagen då jag åter blev upplyst

  1. Ingrid skriver:

    Så trevliga lampor du fick tag i!
    Det är ett helt äventyr nu när man ska köpa glödlampor. Det är jättesvårt tycker jag! Tänk förr när man köpte ett 10-pack av varje styrka och så var det klart. Nu är det en hel vetenskap och hemskt dyrt också.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *