Bokrean – Bokbloggsjerka 4-7 mars

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga:  Den här veckan vill KajsaLisa veta vad vi tycker och tänker om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort. Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Personligen har jag helt slutat hålla koll på när bokrean är, brukar ramla på den lite helt appropå. Jag skickar efter böcker under hela året och utöver det lyssnar jag på stora mängder böcker på Storytel.
Men en eller annan bok brukar ju alltid slinka med hem vid besök i en bokhandel och så också på årets bokrea. I år blev det en mycket illustrativ bok med gitarrackord. Tänkte jag skulle friska upp mina gamla kunskaper en vacker dag när/om jag får tid.

Ovanstående betyder ändå inte att jag tror att bokrean spelat ut sin roll. Inte än. Men jag tror att den kommer att göra det på sikt. För inte är det väl någon under 45-50 som står i kö utanför och väntar på att rean ska öppna? Eller är det mina fördomar som får mig att tänka så? Rean finns ju även på nätet.

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2016. Bokmärk permalänken.

11 svar på Bokrean – Bokbloggsjerka 4-7 mars

 1. Monika skriver:

  Nu vet jag ju inte hur det var på andra platser, men här i stan var det nog ganska jämnt fördelat åldersmässigt. Många äldre och många yngre. Så jag hoppas att bokrean lever kvar 🙂

 2. Det har nog varit ganska blandat hos den bokhandel jag jobbar i, båda äldre och yngre 🙂

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  rean på nätet erbjuder inget klämmande och bläddrande. jag tror att bokhandeln och bokhandelsrean fortfarande har stor betydelse för många. även en och annan både under och över 45 -50

 4. Lottens bokblogg skriver:

  Om de stod och väntade vet jag inte men nog var det ungdomar där inne i alla fall!

 5. Lena skriver:

  Jag tror det är ganska blandade åldrar som står och väntar utanför.

 6. Boklysten skriver:

  En orsak till att det är många äldre på morgon är ju faktiskt att bokrean startar på en vanlig veckodag då de flesta faktiskt är på jobbet…t o m dem som är 45-50…så det är nog ännu äldre som är där vid 07.00 , och de som av annan anledning inte jobbar…

 7. KajsaLisa skriver:

  Nej, köerna har nog försvunnit, tror det var en entusiastgrej, en termos kaffe sen kunde dom ägna sig åt boknörderier med andra nördar hela natten 🙂
  Förresten appropå din kommentar, gjorde en grej på temat löjliga familjen för flera år sedan. Nu är det så länge sen att folk kommer nog inte ihåg vad jag drev med.
  http://kajsalisa.com/2011/07/15/lojliga-familjen/

 8. bloggbohemen skriver:

  Jag är också rätt ointresserad av rean, men många älskar den så den lever nog kvar ett antal år.

 9. Åsa skriver:

  Vi får väl hoppas det handlar om fördomar; för intresset att läsa böcker – och då förmodligen även ett intresse för bokrean – vill jag tro finns hos alla generationer. Eller är jag bara optimist? 😉

 10. Lion´s Library skriver:

  Utvecklingen går ju åt det hållet, till det smidiga på nätet, vilket är synd för det är inte samma sak som att gå och strosa i en butik och se och ta på böckerna 🙂

 11. Vet att det i många skolor sker stora insatser vad det gäller läsandet av böcker, vilket får mig att hoppas på en framtid för alla sorters bokhandlare och alla olika bokformat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *