Min Påskafton

Efter ett ganska irriterande samtal med en person jag känner behövde jag prata med en av mina vänner och hade ett trevligt telefonsamtal. Sedan blev det en inspirerad dag med sortering av papper och annat. Jag skulle inte iväg förrän sent och kunde verkligen grotta ner mig i hemmapyssel utan tidspress.

Till middag fick det bli blodpudding med lingonsylt. Det går inte an att lyxäta varje dag, gårdagens middag grävde ett hål i budgeten. Nu får det bli lite uppstramning ett tag.

Midnattsmässan i Kista kyrka skulle börja klockan 23.00 och jag tog T-banan dit. Jag anlände ganska lagom för att hinna sitta ner en stund innan vi skulle börja. På Påsknattsmässan börjar vi utomhus, utanför kyrkan, och går sedan in i den mörka kyrkan genom de stora portarna. Kyrkan tänds sedan upp allteftersom gudstjänsten fortskrider.

När själva gudstjänsten var över fick vi ta för oss av påskgodis ute på kyrktorget. Färgade, söta påskägg av socker. Jag älskar dessa onyttigheter!

20160327_001419-1

Efter gudstjänsten åkte jag hem. Naturligtvis missade jag precis T-banan hem och faktiskt, hur pinsamt de än må vara, så vågade jag inte gå hem ensam. Så det var bara att sätta sig och vänta på nästa tåg.

Väl hemma slog jag upp det sista av Retsinavinet som fanns kvar i flaskan, lite mindre än ett halvt glas var det. Men efter Retsina var det inte precis någon idé att dricka annat vin. Måste nog införskaffa en flaska snart. Jag somnade medan jag lyssnade på Storytel, ett skönt sätt att bli nattad.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Min Påskafton

  1. Piedra skriver:

    Åh, vad härligt det låter med midnattsmässa. Jag har aldrig varit på någon. Orkar liksom inte hålla mig vaken så dags. Det var den enda gudstjänst jag missat nu under påsken. Idag ska jag på Emmausmässa, något jag heller aldrig varit på tidigare. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *