Vardag med mjukstart

Så var påskhelgen över och det var dags att gå tillbaka till jobbet. En hel vecka ledigt hade jag haft, en sällanlyx, trots att det varit storhelg. Jag är inte van att det tillåts att man lägger ledighet vid helger.

När jag kom till jobbet visade det sig finnas massor av godis kvar från påskhelgen. Man hade visst köpt in 20 kilo och det fanns 4 kilo kvar.

20160330_140936-1

Nu var det inte arbete i egentlig mening, jag hade två utbildningsdagar för nyanställda. Det visade sig vara två bra dagar med en blandning av teoretiska och praktiska moment. Vi hade föreläsningar om så skiftande ämnen som bland annat brännskadevård i allmänhet, intensivvård för brännskadade, nutrition för brännskadade, sårvård med inriktning på brännskador. Vi fick genomgång av en massa olika apparater och fick öva oss på att tvätta oss inför sterilklädning och också klä oss sterilt. Inte helt lätt även om man kan få för sig det.

På tisdagen hade jag med mig mina träningskläder och tog en sväng förbi SATS i Kista på vägen hem. På onsdagen satsade jag däremot på vila och god mat. Tog vägen förbi Forno Romano I Svavagallerian. Jag börjar nästan bli stamgäst där.

20160330_170228

Men innan jag gick och åt tog jag en promenad, bland annat upp till Sten Sture monumentet. Vad jag vet har jag aldrig varit därupp tidigare, men det verkar osannolikt eftersom jag gick på Fjellstedtska skolan en gång i tiden och det tillhörde de obligatoriska utflykterna att besöka monumentet. Men det kan ju slumpat sig så att jag ändå inte var med den dagen.

20160330_160959
Sten Sture monumentet är gjort av Carl Milles i granit och avtäcktes 13 februari 1925. Då hade arbetet pågått sedan 1902. Monumentet är ett minnesmärke över Slaget vid Brunkeberg 1471 och tillkom på initiativ av Studentkåren.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *