EFIT – Ett Foto I Timmen – 12 april

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 12 april hittar du här.

Den här dagen blir lite av och till. Vi har studiedag på jobbet och de tfungerar inte att ta bilder under vissa aktiviteter.

005Klockan 03-04: Det var fortfarande lite mörkt i sovrummet och jag lämnade den varma, sköna sängen.

006Klockan 04-05: Jag värmde ytterligare en kopp kaffe i micron. Var så trött och måste tanka upp rejält med koffein.

007Klockan 05-06: Snart färdigklädd och tog på mig skorna. Har fortfarande vinterskor, men snart är det dags att ställa undan dem.

008Klockan 06-07: Hade kommit fram till jobbet. Det var fortfarande ganska tomt i garaget, men om någon timme skulle det vara fullt.

 

BILDER SAKNAS

 

Klockan 07-09: Vi har en bra föreläsning om hur man tar hand om barn efter att de legat i respirator. Andningsvård bland annat.
Sedan skulle vi se en film, men på grund av tekniska problem fanns inget ljud. Jag hade, trots att vi var tillsagda att filmen skulle ses i grupp, redan tittat på filmen i helgen och visste vad den handlar om och vilken info som skulle förmedlas.
Sedan  kom de från Barnskyddsteamet och det var verkligen riktigt dåligt. Teamet har varit igång i 4 år och hade det varit jag hade jag skämts för att ha så lite att säga.

20160412_120625-1Klockan 9-10: Vi hade genomgång och övningar i Barn HLR, alltså hjärt-lungräddning på barn i olika åldrar. Vi fick öva på dockor i olika storlekar.

20160412_121354Klockan 10-11: Vi övade på att få bort föremål som fastnat i luftvägarna. Här var det en av mina arbetskamrater som övade på vår instruktör som bar en speciell väst för att det skulle kännas realistiskt.

20160412_115746-1Klockan 11-12: Vi hade lunch och var och åt i  cafeterian. Jag åt kycklingfilé. På vägen tillbaka fotade jag de här hinkarna som finns på en av väggarna nere i kulverten.

20160412_132013-1Klockan 12-13: Vi hade ytterligare en del övningsmoment innan det var dags att gå tillbaka upp till avdelningen för att ha dagens sista föreläsningar.

 

BILDER SAKNAS

 

Klockan 13-15: Genomgång av apparatur och metod för provtagning. Den BMA som höll i undervisningen var både otrevlig och argsint. Men en av dem som varit med förra året sa att hon varit likadan då och att det inte var något att bry sig om. Men det var verkligen synd om dem hon gav sig på. Istället för att visa hur man skulle göra var hon så där riktigt opedagogisk och sa ”du sticker dåligt”. När personen hon sa det åt bad att hon skulle visa svarade hon att ”du är dålig på det” istället för att hjälpa hen.
När argbiggan gått fick vi i alla fall titta på hur vi ska koppla upp Servorespiratorn med barnslangar. Slutet gott allting gott och vi kunde gå hem ganska nöjda och glada.

009Klockan 15-16: Mina arbetskläder i en hög färdig att bära till tvättsäcken.

010Klockan 16-17: Satte mig i bilen för att åka hem.

011Klockan 17-18: Egentligen hade jag tänkt åka och handla på Stora Coop i Häggvik. Mne jag var så trött att det fick bli en påse jordnötter på Statoil hemma i Husby.

012Klockan 18-19: Precis när jag skulle sätta mig och koppla av hörde jag Kingston krafsa i sin låda och passade på att fixa till den åt honom när han var klar.

013Klockan 19-20: Kingston låg hos mig i sängen. Jag tittade på film och han tittade på mig.

014Klockan 20-22: Jag tittade klart på TV-serien 30 grader i februari.  Sedan var det dags att släcka lampan och sova.
Det blev en rätt okej dag trots att jag var trött intill medvetslöshet när jag gick upp på morgonen. Treskift är ett satyg! Det är hur ohälsosamt som helst att blanda dag-, kvälls- och nattpass i en enda röra. Ibland undrar jag om det är ett led i besparingen och att man vill fökorta vår livslängd for att på så sätt slippa pensionsutbetalingar. Det finns studier från USA som visat att det här sättet att lägga treskiftsscheman förkortar livet med i snitt 10 år. (Jag har läst undersökningen i pappersutskrift, men har den inte och därför ingen källa)

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2016. Bokmärk permalänken.

8 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 12 april

 1. Ruta Ett skriver:

  Ojoj, så ryslig tidigt du måste sig upp. Det är ju mitt i navten. Jag önskar att din studiedag varit bättre än vad den verkade och arga instruktörer kan slänga sig i väggen! De borde byta jobb!
  Kingston var ju väldigt söt! Sådär brukar min katt glo på mig när hon är hungrig: 🙂

  • Kraka skriver:

   Jo, det är väldigt tidigt. Men det är tyvärr bara att gilla läget, jag behöver upp så där tidigt för att vara på plats 06.45. Studiedagen började 07.15, men det gjorde inte så stor skilnad.
   Kingston är verkligen en riktig raring. 🙂

 2. Piedra skriver:

  Jag har också läst just det att skiftarbete förkortar livet. Mitt liv riskerar nog också att bli kort, eftersom jag haft svåra sömnproblem i mer än 20 års tid.
  Kram <3

  • Kraka skriver:

   Det är mycket som sliter på oss människor. Hoppas du kan få sova och vila lite då oc då i alla fall.
   Kram

 3. Micke skriver:

  Åh, fy vilken dag! Inte nog med det var tokigt tidigt utan de var så dåliga på den kursen med.

  Nått skiftarbete har jag aldrig haft så det är svårt sätta sig in i det men förstå det blir en salig röra och veta att man måste sova där och nu om det ska funka.

  • Kraka skriver:

   Det var onekligen en besvikelse att kvalitén var så skiftande. Förra utbildningsdagen vill jag minnas var bra rakt igenom.

 4. Frudin skriver:

  Jag mår mkt bättre av bara natt. Pallar inte med 3-skiftet. Det är så mysigt att du gör EFIT, jag skulle också vilja komma igång med det någon gång. Vi saknar sig på firman, hoppas du vill komma tillbaka snart. Kram

  • Kraka skriver:

   Jag kommer och hälsar på inom en inte alltför avlägsen tid. Blev tillfrågad, men kunde inte de här helgen. M skulle skicka en lista med luckor till mig. Så vi får se.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *