Sugen på att läsa – Bokbloggsjerka 22-25 april

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga: Vad är du mest sugen på att läsa just nu (oavsett om du har boken/novellen/dikten/etc. i din ägo eller ej). Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Jag har länge, i flera år faktiskt, letat efter något skrivet om den kända kvinnoläkaren och kvinnosakskvinnan Ada Nilsson.
Av en slump hittade jag för ett par dagar sedan uppgifter om att det finns en biografi skriven av Kristina Lundgren med titeln Barikaden valde mig. Jag har idag beställt den boken på Bokus. Min mamma jobbade hos Ada Nilsson och jag är uppvuxen med berättelser om Ada och hennes middagar med berömda gäster. Mamma var något slags sjukvårdsbiträde på hennes mottagning, men serverade också och hjälpte till då Ada hade middagar i sitt hem.
Jag är sjukt sugen på att läsa om denna kvinna som indirekt, genom mammas berättelser, format mig som människa på flera sätt.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2016. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sugen på att läsa – Bokbloggsjerka 22-25 april

  1. Boklysten skriver:

    Låter intressant. Tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *