Tänk på att växter är levande väsen precis som vi, fast annorlunda – Skrivpuff 11 maj

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill.

Dagens uppgift är:
Ta en bok. Välj en slumpmässig mening i början av boken. Skriv en text baserad på meningen. Du väljer själv hur trogen din inspirationsmening du vill du vill vara.

Jag tar den bok som ligger närmast mig och letar upp en mening  i bokens början.

Att planera en trädgård är både lätt och svårt. Man måste tänka på att växterna är levande väsen och därför måste få sina behov tillgodosedda. De måste trivas för att växa, ja för att ens ha en chans att överleva.
Jag vill ha vackra blommor, goda grönsaker och frukter. Jag vill ha rosor, syrener och en liten gnutta dill till färskpotatisen.
Kirskål, maskrosor och kvickrot. Vem blir glad av dem?
Men kanske är det så att också de har rätt till ett värdigt liv, de är ju som vi fast annorlunda. Mångfald i förorten och i trädgårdslandet. Vad är egentligen skillnaden?

 

 
*Boken heter Odla dina egna grönsaker och är skriven av Åke Truedsson. Den valda meningen finns på sidan 13.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tänk på att växter är levande väsen precis som vi, fast annorlunda – Skrivpuff 11 maj

  1. Piedra skriver:

    Jag läster helt nyligen att man kan äta kirskål. Det lär vara rätt nyttigt.
    Det där med att växter är levande och har behov tycks många människor antingen inte fatta eller helt strunta i. Jag vet inte vilket.
    Kram <3

  2. Irrbloss skriver:

    Vacker text med filosofisk vändning. Jättebra! jag gillar stegringarna och den oväntade vändningen, samt förstås också den tankeväckande slutfrågan. Bra!

  3. Ethel skriver:

    Och maskrosor kan man göra vin av ;-).

    Precis, allt levande borde ges samma respekt. Helt sant!

  4. marie skriver:

    Filosofiskt…
    (Förvälld kirskål, fräst i olivolja med lök och vitlök är mumsigt. Späda maskrosblad funkar bra som sallad.)

Lämna ett svar till Ethel Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *