Klockan var 11 på kvällen – Skrivpuff 16 maj

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill.

Klockan var 11 på kvällen, jag hade gjort mitt status (kontroll av vitala- och andra parametrar på patient), läst på i journalen och läkemedelslistan. Det var dags för en kopp kaffe och sedan planera nattens arbete.

Egentligen skulle det kunna handla om de flesta nätter under många år. De där nätterna som utgör de normala. De där nätterna då läkemedel ska plockas fram, blandas och ges till patienten. De där nätterna då det ska vändas och bäddas, vägas och tas prover flera gånger under natten. De där nätterna då vi hjälps åt på salen och jobbar hela tiden för att det är myclet att göra. De där nätterna som är så vanliga att vi efteråt säger att det var lugn och inget särskilt hände. Trots att vi jobbade så mycket att vi knappt hann sitta ner.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

3 svar på Klockan var 11 på kvällen – Skrivpuff 16 maj

 1. Gunnel skriver:

  Det är kanske sånt man kallar för bedrägligt lugn? Ha det bra

 2. Grå Papegoja skriver:

  Bra!

 3. Piedra skriver:

  Det är konstigt hur man vänjer sig vid det onormala. Det är klart att man inte ska rulla tummarna på jobbet, men såvitt jag förstår så har de flesta inom vården på tok för mycket att göra numera. Man måste hinna pausa.
  Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *