En ovanligt bra fredag

Igår var det fredag och jag var äntligen ledig. Just nu känner jag mig lite sliten efter allt som hänt det här året. Trots att det hänt en hel del bra så ligger jag på minus och hade verkligen förtjänat en bra dag.

Min son och jag skulle äta frukost, men eftersom det blivit alldeles för sent kvällen innan behövde jag sova. Klockan hann bli lunchdags innan vi träffades.

Vi började med att åka för att köpa en såg och en spade. En spade som visade sig vara mindre bra. Sedan åkte vi hem eftersom jag glömt dammsugarpåsarna till Wåge. Wåge är den snabeldrake som bor ute i stugan. Sedan var vi på gång igen och det var dags för lunch. Jag ville gärna äta lunch med K och övertalade F att ringa honom och fråga om han ville äta med oss. Det ville han.

Vi hämtade upp K och åkte till Solna Centrum för att äta. Det blev en trevlig lunch med god mat och trevligt sällskap. Sedan gick vi till Systembolaget eftersom jag bestämt mig för att köpa med mig en flaska Amarone till mina vänner jag ska träffa i helgen.
Vi traskade runt inne i butiken och jag bad om hjälp för att välja en bra Amarone i prisklass strax under 200 kronor. De är duktiga på viner och jag fick bra hjälp. Sedan flöt vi runt lite och tittade på ditten och datten. K hittade en dryck kallad Moonshine som säljs i glasburk. Vi hade roligt åt detta och flamsade lite. Moonshine var slang för hembränt under förbudstiden och såldes i burkar. Men drycken i den här burken verkar vara någon typ av whisky. Får väl prova den vid tillfälle, det står ju att den är rökig. Jag gillar rökig whisky i mindre mängder.

Jag skjutsade K till jobbet, han skulle vara där en stund, och F och jag åkte till stugan. F sågade ner ett par mindre träd som självspridit sig och växte på fel ställen. Vi klippte varsin gräsmatta och jag krattade ihop gräsklippet och la i komposten. Jag hade en balja disk och värmde vatten och diskade. F började gräva och efter fem spadtag gick spaden rakt av.

Jag hade bestämt att träffa Petter vid 19.30 i Kista Centrum och F hade gäster som väntade på honom. Vi var med andra ord tvungna att åka hem. På gott och ont. Jag kände att jag gärna skulle tillbringat helgen i stugan.

På vägen hem åkte vi förbi affären där vi köpt spaden och jag fick ett tillgodokvitto. Sedan skyndade vi hem. Jag tog T-banan till Kista och var väl så där två eller tre minuter sen.

Jag hade ätit så pass mycket till lunch att jag nöjde mig med en sallad. Det visade sig vara en gigantisk sallad. God var den också!

20160520_194527

När vi ätit åkte vi hem till Petter för att ta ytterligare ett glas vin. Vi spelade först något schlagerspel m jag inte alls hängde med på. Jag är urdålig på nyare schlagertexter. Men sedan spelade vi TP ( Trivial Pursuit) och det var jämn kamp. Jag vann med en mycket knapp marginal.

20160520_205133Jag är alltid fascinerad av utsikt, och inte så lite avundsjuk på dem som har en, och ställde mig en stund på balkongen och kollade ut. Synd att det vita huset var ivägen, annars hade man sett betydligt mer. Själv har jag dessvärre ingen utsikt alls.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *