Extrem – Skrivpuff 9 juni

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Min livsstil är inte speciellt extrem, i alla fall inte om man frågar mig. Men jag vet att många tycker att det är konstigt att jobba när andra är lediga. Speciellt under perioder då jag enbart jobbat natt är det många som tyckt det är ett konstigt sätt att leva.

Jag träffade en kille en gång i tiden som inte klarade av att jag inte hade en fast anställning. Han fick ångest av att jag inte var bekymrad över att bara vara anställd på ett bemanningsföretag. Han tyckte att jag skulle oroa mig för att bli arbetslös och inte klara min försörjning. Själv är jag mer bekymrad över att inte ha min frihet. jag tror inte att jag är typen som passar för fasta anställningar.

Jag trivs med att bo med mina katter, jag vill inte alls dela hem med en annan människa. Jag är en introvert person som behöver stora kvantiteter egentid. Betydligt mer än man kan föreställa sig. Däremot tycker jag om sociala aktiviteter, bara det finns utrymme för återhämtning efteråt. Det tog mig många år innan jag ens själv förstod att jag behöver vara ledig efter fester, konferenser och andra tillställningar med mycket folk. Arbetet i sig är en sådan aktivitet som kräver mycket egentid för återhämtning.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *