Yoga, because I´m worth it

Igår, innan jag skulle resa hem, visade det sig att min dator fått psykbryt. Under natten hade Windows 10 gjort en uppgradering och fått för sig att något fattades för att jag skulle kunna använda skrivbordet. Det innebar bland annat att jag inte kom åt startmenyn och datorn kunde inte användas alls. Det enda som fungerade var Spotify.

Tur för mig är dock att jag har en nära vän som är expert på datorer. På kvällen fick han igång min gamla skorv. Man han suckade och sa att jag var värd att ha en ordentlig dator. Vi pratade om något i prisklass mellan fem och sju tusen. Vi bestämde att ses idag och åka och titta på datorer.

Vi hade pratat en hel del igår och jag hade fått titta på hans fina datorer. Men en så dyr dator insåg jag att jag varken behövde eller skulle ha råd med. Men visst verkade det trevligt med en dator som går att vränga runt så den blir en tablet och som har touch-skärm.

Vi åkte runt på några olika ställen och tittade och jag insåg ganska snabbt vad jag ville ha. Visserligen dubbla priset mot vad jag tänkt mig, men så nice. En Lenovo Yoga med touch och möjlighet att använda som tablet. Den har ett fantastiskt ljud och är så snygg, orange till färgen. Med tanke på att min allra första laptop kostade nästan 19 000 (2001) så var det väl inte så farligt. Men på den tiden kostade även en lågprestandadator massor av pengar. Tiderna har förändrats.

Sedan åkte vi hem till honom och startade upp min nya dator, det är en del pyssel med att få igång olika konton och saker som ska installeras. Men han har en ängels tålamod och förklarade pedagogiskt och vi fixade tillsammans. Kaffe fick jag också, han har förstått att jag behöver stora mängder svart kaffe för att fungera.

Nu sitter jag här med min nya leksak i knät och bara njuter av hur fin den är. Jag har sett de här datorerna i affären, men aldrig ens tänkt tanken att jag skulle äga en. Men, precis som min vän sa, jag är värd den. Because I´m worth it!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Yoga, because I´m worth it

 1. Frudin skriver:

  Håller helt med! En kvinna är värld den elektronik hon vill ha!
  Puzzlades det?

  • Kraka skriver:

   Jobbar du någon av de fem kommande nätterna kan du få the whole story, the truth and nothing but the truth.

 2. MtM skriver:

  Klart du ska ha en ny dator, finns inget värre än när den strular och vägrar göra det man vill den ska göra ! Se till att ta backuper nu så är du säker för framtiden 😉

  • Kraka skriver:

   Jag är faktiskt jättenöjd med min nya laptop. Men jag skulle inte kommit på idén själv att köpa en sådan. Skulle nöjt mig med någon lågbudgetvariant. Ibland behöver man någon som uppmuntrar och säger att man är värd något bra.
   Ja, en 2 TB disk för backuper inköptes också. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *