Vad skulder gör med människor – Skrivpuff 20 oktober

Skrivpuff är dagliga skrivarutmaningar från författarcoachen Ann Ljungberg. Inspirationsövningar för dig som vill komma igång med – och få kontinuitet i – ditt skrivande. Man skriver när man vill och hur ofta man vill. Sidan administreras numera av Grå papegoja.

Ta en bok. Skriv en text baserad på en slumpmässig mening i början av boken. Berätta gärna vilken bok du valt.

Att ha skulder, skulder man inte klarar av, är förödande för en människas värdighet. Att alltid vara tvungen att tacka nej till att följa med på after work, alltid vara tvungen att avstå och att vara tvungen att välja den allra billigaste maten. För vissa är det så illa att de hamnar på gatan.

Det är fler människor än man tror som har det verkligt knapert, det inser man när man är aktiv i en församling. Snart är det jul och långt ifrån alla har möjlighet att ens drömma om att köpa varken julmat eller julklappar.

Det anordnas en mängd olika alternativa julfiranden för den som inte har råd, eller är ensam, där man kan fira jul i gemenskap med andra. I min församling brukar julfirandet vara i Akallakyrkan. Men eftersom jag jobbade förra året valde jag att istället baka en del och skänka till Immanuelskyrkans julfirande. Troligen blir det så även i år. Jag har redan anmält intresse för volontäruppdrag hos Jul i Gemenskap.

Boken jag valde heter Kyrkoårets gudstjänster 2016-2017. Meningen jag valde lyder i sin helhet Han visste vad skulder gör med människor och återfinns på sidan 9.

Det här inlägget postades i Skrivpuff 2016. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vad skulder gör med människor – Skrivpuff 20 oktober

  1. Irrbloss skriver:

    ja, sånt där tär på en människa. Det verkar svårt för många att förstå om de inte själva varit i närheten av det… Fint initiativ med jul i gemenskap. Mycket bra skrivet!

  2. Grå Papegoja skriver:

    Tänkvärd text.

  3. Skymning skriver:

    Skulder är förnedrande och det är lätt att tappa sin självkänsla. Bra skrivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *